Brend CeraVe predstavio je novu liniju proizvoda protiv nepravilnosti razvijenu u suradnji s dermatolozima

Zagreb, listopad 2022. godine – CeraVe, jedan od najpoznatijih američkih skincare brendova, proširuje svoj portfelj novim proizvodima. Riječ je o Blemish Control liniji proizvoda, koja je pogodna za uklanjanje nečistoća i sprječavanje nastanka nepravilnosti, obnavljanje kožne barijere te uklanjanje ožiljaka i tamnih mrlja od akni. Nova linija nastala je u suradnji sa svjetski poznatim dermatolozima, a karakterizira je djelotvorna formula s kiselinama, retinolom i ceramidima. Sva tri proizvoda iz CeraVe Blemish Control linije dostupna su CeraVe partnerskim ljekarnama u Hrvatskoj.

Različite nepravilnosti na koži dio su svakodnevice za milijune ljudi diljem svijeta, i to u svim dobnim skupinama. Jedna od najčešćih nepravilnosti su i akne, zbog kojih pacijenti imaju začepljene pore puno prije pojave njihove vanjske pojave, a čiji se tragovi vide dugo nakon što se same akne povuku.

U kolovozu 2021. godine, L'Oreal je proveo stručnu studiju, u suradnji s jednom od vodećih svjetskih neovisnih tvrtki za istraživanje tržišta posvećenoj zdravstvu Aplus. Na uzorku od 4490 dermatologa u 33 zemlje, akne se navode kao glavni razlog zbog kojeg se pacijenti savjetuju s dermatolozima. Kako bi se pobrinuli za područja na koži koja su zahvaćena aknama, stručnjaci iz CeraVea u suradnji s dermatolozima, razvili su novu liniju proizvoda koja rješava nečistoće, sprječava nastanak nepravilnosti i akni, obnavlja kožnu barijeru te uklanja ožiljke i tamne mrlje od akni.

KLINIČKI DOKAZANI REZULTATI

PR PR Foto: PR


CeraVe je osmislio dnevnu rutinu koja čini veliku razliku u njezi koži sklone nepravilnostima, a sastoji se od gela za čišćenje za kožu sklonu nepravilnostima Blemish Control cleansera i gela za kožu sklonu nepravilnostima Blemish Control gela. Oba CeraVe proizvoda obogaćena su ceremidima i 2% salicilnim kiselinama (BHA) koji pomažu u obnavljanju kožne barijere. Gel za čišćenje za kožu sklonu nepravilnostima smanjuje nepravilnosti, upija višak sebuma, smanjuje začepljenost pora te sprješava nastanak novih nesavršenosti, dok gel za kožu sklonu nepravilnostima pomaže ukloniti nepravilnosti i smanjiti vidljive akne u samo tri dana bez oštećenja zaštitne kožne barijere.

VRAĆA TEKSTURU I SVJEŽINU KOŽI

PR PR Foto: PR


Za pomoć pri zacjeljivanju područja na koži koja su oštećena od nepravilnosti, CeraVe tim je u suradnji s dermatolozima razvio novi serum na bazi retinola. Lagane teksture, novi retinol serum za ujednačen izgled kože Resurfacing Retinol Serum obogaćen je korisnim sastojcima, poput niacinamida, koji koži vraćaju teksturu i svježinu koju je nekada imala. CeraVe Resurfacing Retinol Serum smanjuje vidljivost pora i mrlja nakon nepravilnosti, tako što uklanja mrtve površinske stanice kože i daje joj blistavost, a pritom čuva zaštitnu barijeru kože. Pogodan je za korištenje na mladoj, osjetljivoj koži sklonoj nepravilnostima.

Na temelju kliničke studije u trajanju od šest tjedana i na uzorku od 50 žena u dobi 13-50 godina s blagim do umjerenim aknama i normalnom do masnom kožom, tijekom testiranja proizvoda, 76 % ispitanica izjavilo je da su se područja zahvaćena aknama naizgled smanjila, dok se kod 82 % ispitanica koža oporavila nakon samo četiri tjedna korištenja.

NEIZOSTAVNI CERAMIDI

PR PR Foto: PR


Kao i svi CeraVe proizvodi, CeraVe retinol serum za ujednačen izgled kože također je formuliran s tri ceramida identična koži (1, 3 i 6-II) koji pomažu obnoviti i održati prirodnu barijeru kože. Redovito korištenje seruma pomaže i u obnovi prirodne hidratacije. Korištenjem MVE tehnologije hidratantni sastojci otpuštaju se polako tijekom vremena za dugotrajniju dobrobit.

Više savjeta o njezi kože i informacije o proizvodima potražite na CeraVe internetskoj stranici.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju