Ako još niste donijeli novogodišnje odluke, ovo su stvari koje biste trebali napraviti za sebe ove godine i još mnogo dragocjenih ispred vas.

1. Ne žaliti za propuštenim prilikama i pokušati u narednoj godini imati ih što manje

Ponekad život shvaćamo preozbiljno i kada dođe trenutak da se otisnemo u neke nove životne avanture ili preokrete, ostajemo u svojoj 'sigurnoj zoni'. Tada se često tješimo rečenicom 'Ma, bit će još prilika…'. No kada prođe neko vrijeme, ipak nam je žao što nismo skupili hrabrosti i zgrabili priliku ispred nas. Pokušajte u narednoj godini imati što manje onih propuštenih.

Prihvatite novi posao ili barem odite na razgovor, otvorite se za novo prijateljstvo ili ljubav, ako vas netko pozove na vikend avanturu, imajte spremnu torbu i uvijek pristanite. Vrijeme ne možemo vratiti, ali ono ispred nas možemo pokušati iskoristiti na najbolji mogući način.


2. Ostvariti želju koju već dugo odgađate

Naše su želje različite, no razlozi zbog kojih ih ne ostvarujemo su slični. Netko bi htio otići na daleko egzotično putovanje, dok je nekom najveća želja otisnuti se na avanture u novom limenom ljubimcu. Netko bi htio savršeno bijel osmijeh ili vikend samo za sebe i svoje najbliže prijatelje. No na kraju ispadne da su vaše želje uvijek na zadnjem mjestu. Ove godine ne tražite razloge da ne ostvarite svoju najveću.

3. Osvježiti prostor u kojem živite za novi početak

Ponekad nam za novi početak treba i novo, svježe okruženje. ‘’Novi mi’’ postat ćemo lakše u motivirajućem prostoru, koji nas ne podsjeća na neka stara vremena.

Obračunajte se s neredom i viškom stvari koje ste s godinama nakupljali i organizirajte svoj dom. Svježa boja na zidovima, pokoji novi komad namještaja i detalj u vašem stanu učinit će vaš prostor potpuno novim i poticajnim u svim aspektima života, a vas veselijima i motiviranijima. Ne odgađajte tu priliku jer vam novčanik trenutačno ne puca po šavovima i sjetite se možda svojih roditelja koji još uvijek u stanu imaju ‘’privremenu’’ kuhinju ili pokoji ‘’privremeni’’ ormar koji ni nakon 20 godina nije zamijenio onaj koji stalno gledaju u časopisima.

4. Raditi na sebi i osobnom zadovoljstvu

Znanje i zadovoljstvo samim sobom nešto je što nam nitko ne može oduzeti i ono što nam pomaže da kroz život koračamo samouvjereno i ispunjeno. U novoj godini nastavite raditi na sebi; naučite novi jezik ili usavršite onaj koji ste već učili, upišite radionicu s kojom ćete kvalitetno iskoristiti slobodno vrijeme i razviti talente za koje niste ni znali da ih imate. Naučite kuhati tajlandsku hranu, upišite tečaj lončarstva i napravite tanjure i zdjelice kakve nema nitko, na tečaju glume gradite svoje samopouzdanje i riješite se straha od javnog nastupa.

Nikada nije kasno za nova znanja i preokrete u karijeri, a ova godina može biti ona u kojoj ste napokon odlučili raditi ono što ste oduvijek željeli. Razne edukacije mogu vam pomoći i da se usavršite u onome što već radite, upoznate nove ljude i učite na njihovim iskustvima. Na ovome sigurno ne biste trebali štedjeti. Priuštite si nešto što je neprocjenjivo.

5. Provoditi više vremena s onima koji vam donose radost

Ako je na popisu stvari za kojima žalite ona da vrijeme tratite na pogrešne ljude, ovo je godina u kojoj biste to mogli promijeniti. Okružite se s ljudima koji vam donose radost i pružaju podršku. One koji vam ''cijede energiju'' i razmišljaju negativno svedite na minimum.

Među najvećim propustima u životu ljudi navode to da su najviše vremena proveli na poslu, a najmanje s ljudima do kojih im je najviše stalo.

Ove godine pronađite balans, okružite se ljudima s kojima osjećate sreću, a za ostale stvari kojima ćete se usrećiti pobrinut će se Addiko gotovinski krediti.

  

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju