Unikatna, ekskluzivna i vizualno raskošna kolekcija inspirirana visokom modom - nova je modna poslastica koja stiže s cijenjenim predznakom ALDUK, a koja nas je već nakon prvih nekoliko vizuala osvojila.

Galerija Nova kolekcija Ivana Alduka Nova kolekcija Ivana Alduka Nova kolekcija Ivana Alduka +10 Nova kolekcija Ivana Alduka

Ivan ponovno pomiče granice vlastite kreativnosti i zanatskog umijeća svog studija, a rezultat je ova posebna modna kolekcija raskošne estetike u unikatnom pakiranju.

Svaka haljina iz kolekcije ALDUK ATELIER, kako je dizajner naslovio novu liniju svog brenda za ekskluzivne odjevne komade koje će prezentirati jednom godišnje putem kampanje, lookbooka ili modnih prezentacija u uskom, probranome krugu uzvanika, dolazi u samo jednom, unikatnom primjerku i neće biti ponovljena. Ekskluzivnost je to koja će sigurno pronaći svoj mali, ali vjerni krug obožavatelja i kupaca.

Nova kolekcija Ivana Alduka Nova kolekcija Ivana Alduka (Foto: Sanja Jagatić)

Kolekcija je nastajala potiho, onako usput, kad bi nam inspiracija i poslovne obaveze dozvolile da jednu haljinu ručno vezemo nekoliko dana i bavimo se minucioznim detaljima vidljivim tek pri isprobavanju samih modela, a sve je počelo prije tri godine, u vrijeme nezgodnog perioda pandemije i zatvorenosti.

Poanta ove kolekcije je neograničena mogućnost stvaranja, pa čak i u maloj Hrvatskoj koja nema dugu povijest mode i dizajna.

Odlučili smo napraviti kolekciju za sebe, za svoju dušu, a iz takve odluke uvijek nastaju najljepši i najispravniji projekti. Rezultat je ova visokom modom inspirirana kolekcija od 20 kratkih i večernjih haljina, objašnjava Ivan.

Nova kolekcija Ivana Alduka Nova kolekcija Ivana Alduka (Foto: Sanja Jagatić)

Prva kolekcija ADLUK ATELIER donosi nam modele raspoređene u tonalitetu od bijelih, preko puder, roza, crvenih na tamne varijante plave, zelene, sive i crne.

Teksture i tkanine božanstveno su bogate, ekstravagantne, ručno vezene i slagane jedna na drugu stvarajući tako dodatnu dimenziju u dizajnu.

Alduk je ovom kolekcijom s transparentnim momentima naglasio putenost ženskog tijela, čak ostavio vidljivim bodije ispod haljina, ali vješto izbjegao zamku pokazivanja previše toga.

Detalji kojima obiluje dokaz su kako je za izradu ovakvih modela uz neizostavnu kreativnost i znanje potrebno vrijeme. Na neke haljine utrošene su stotine sati rada, a i stotine metara tkanine. Kolekcija je ovo koju nemamo s čime usporediti jer Ivan je odlučio zaigrati na svoju kartu, drugačiju i s jako puno stava.

Nova kolekcija Ivana Alduka Nova kolekcija Ivana Alduka (Foto: Sanja Jagatić)

Poanta ove kolekcije je neograničena mogućnost stvaranja, pa čak i u maloj Hrvatskoj, koja nema dugu povijest mode i dizajna, ali ima izuzetne pojedince koji rade predivan posao.

Ova kolekcija rađena je po svim postulatima visoke mode i cijene artikala svakako će biti niže od samih vrijednosti haljina.

Cijena i vrijednost dvije su varijable koje često miješamo, a u ovoj kolekciji naglasak smo stavili upravo na ovo drugo. Ovdje je riječ o tihom luksuzu koji možda više i nije toliko tih jer je dizajn dominantan i prepoznatljiv, s karakterom, dodao je Ivan.

Nova kolekcija Ivana Alduka Nova kolekcija Ivana Alduka (Foto: Sanja Jagatić)

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju