Oduvijek vas je zanimalo koje su najbolje biljke za vašu spavaću sobu, koje će vam uspjeti čak i ako gotovo nikada niste kod kuće, mogu li se biljke držati i u kupaonici, što napraviti s biljkom kada dođemo kući s njome, zašto su još i naše mame i bake tuširale biljke i slično?

Galerija Radionica biljaka O\'bilje Radionica biljaka O\'bilje - 1 Radionica biljaka O\'bilje - 2 +1 Radionica biljaka O\'bilje - 5

Sve ove i mnoge druge tajne uzgoja biljaka moći ćete saznati na novoj O'snovinoj radionici naziva O'bilje koje organiziraju Boba Blašković i Ana Horvačić Debić u suradnji s vrsnim botaničarkama Majom Francuz i Marinom Francuz Gaćina, sestrama iz studija Botanike.

Radionica će se održati ove subote, 16. 6. od 10:30 do 15 sati u strogom centru Zagreba.

Boba Blašković pojasnila nam je što se krije iza ideje o organiziranju te radionice.

Kao i uvijek kada organiziramo radionice, moja partnerica Ana Horvačić Debić i ja uvijek polazimo od sebe i tražimo stvari koje su nama zanimljive i koje bismo mi voljele naučiti, ali do sada to nigdje nismo imale prilike. Zato smo se odlučile za radionicu o biljkama jer vjerujemo da nas ima jako puno koji volimo biljke i želimo ih imati u svom domu, ali nam to nekako ne uspijeva, govori nam Boba Blašković, novinarka specijalizirana za interijere i vlasnica bloga Dblog.

Kako pravilno presaditi biljku, koju uopće biljku kupiti za svoj balkon, terasu, prozor, kupaonicu, sobu, radni kutak, koliko je često trebate zalijevati i što to zaista znači malo ili puno vode, samo su neka od pitanja na koja će se odgovoriti na ovoj radionici.

Učenje i izrada terarija

Na četverosatnom druženju sudionice će uz pomoć Botanika naučiti ne samo teoriju o uzgoju biljaka, nego će se okušati i u izradi vlastitog terarija koji će nakon radionice ponijeti kući.

Kako nam govori Boba, upravo je terarij dobar odabir za period dok smo na godišnjem odmoru, a polaznice će biti upoznate i s drugim trikovima uz pomoć kojih će i naše biljke imati savršen godišnji odmor.

Drugi dio radionice posvećen je kreativnosti, tako da će polaznice uz pomoć Botanika izraditi svoj vlastiti terarij, način na koji će biljke preživjeti i naš odlazak na godišnji, a istovremeno saznati razne načine kako našim biljkama možemo pomoći dok smo mi na godišnjem odmoru.

Kako presaditi biljku, koju biljku kupiti za svoj balkon, terasu, prozor, kupaonicu, sobu, radni kutak, koliko je često trebate zalijevati i što to zaista znači malo ili puno vode, samo su neka od pitanja na koja će se odgovoriti na ovoj radionici.

Kao i na svakom O'snovinu druženju, neće izostati ni O'brunch, O'sokovi i druga pića, ugodna i već nadaleko poznata O'snovina atmosfera, a za polaznice će biti postavljen i ekskluzivno pop-up prodajno mjesto s mogućnošću povoljne kupnje biljaka.

Volite li biljke i slobodni ste ove subote, pridružite se ovoj jedinstvenoj radionici, bilo da tek ulazite u svijet botanike ili pak već imate itekako zelene prste.

Radionica je namijenjena svim zaljubljenicima u biljni svijet. Nije potrebno nikakvo predznanje, nego samo ljubav i želja da se nauči nešto novo, ali i da se opusti, zaboravi i kvalitetno provede svoje vrijeme. Većina naših polaznika su žene i zanimljivo je da uglavnom dolaze same. No uvijek primjećujemo da sve odlaze s osmijehom koji, kao i nama, nakon radionice traje još tjednima, zaključuje Boba Blašković.

Prijaviti se možete putem ove poveznice.

Dok se pripremate za radionicu, pročitajte i kako biljka može preživjeti sedam dana bez zalijevanja te koje biljke čiste zrak u stanu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju