Možda je baš 2019. bila godina u kojoj ste pronašli svoj novi najdraži parfem. Na jednom mjestu skupili smo 10 novih mirisnih miljenika koji su izašli u godini od koje se polako opraštamo.

Galerija +0 L'Erbolario Shades of Dalia  

Dolce & Gabanna "Light Blue Sun"
Još jedna mirisna ljubavna priča Dolce & Gabbane inspirirana je predivnim otokom Caprijem, kao i mnoge druge kreacije talijanske modne kuće. Svježe, voćne i puderaste note toaletne vode "Light Blue Sun" donose senzualne i romantične mirisne senzacije. Otvara se s citrusnim i voćnim notama limuna, kokosove vode i zelene jabuke Granny Smith. U srcu mirisa su cvjetne note plumerije, jasmina i bijele ruže, dok bazu čine mošus, bourbon vanilija i cedar.

Možda je baš 2019. bila godina u kojoj ste pronašli svoj novi najdraži parfem

Gucci Bloom "Gocce di Fiori"
Opisan kao laganija i svježija varijanta izvornog cvjetnog "vintage" parfema Gucci Bloom, Gocce di Fiori donosi atmosferu početka proljeća. Umjesto klasične mirisne kompozicije gornjih, srednjih i donjih tonova, ovaj parfem otvara se triom visoko koncentriranih plemenitih sastojaka: ekstrakta pupoljka jasmina, absoluta prirodne tuberoze i cvijeta kineski orlovi nokti.

Chanel "Paris-Riviera"
Miris koji, kako kažu njegovi tvorci, samo s jednim prskanjem pruža sliku ljetnog trenutka, obećanje plavetnila i sunca na koži, jednosmjerni izlet na obalu mitskog Mediterana. "Paris-Riviera" dolazi u istoj senzualnoj i jednostavnoj bočici kao i ostali mirisi Les eaux de Chanel. Njezin zaobljeni oblik podsjeća na bočice alkohola koje su nekad ljudi na dugim putovanjima nosili u prsluku. Na vrhu ima crni termostabilni čep s ugraviranim dvostrukim C i ovijena je u kutiji od valovitog kartona koja podsjeća na talasanje morske vode.

Žena nanosi parfem Znate one žene koje uvijek mirišu dobro? Ovo su njihove tajne

Yves Saint Laurent "Libre"
Miris namijenjen jakim, odvažnim i slobodnim ženama koje vole eksperimentirati sa svojom slobodom. Gornje note sadrže ulje mandarine, ulje lavande, crni ribizl, petit grain, u srcu sva čula osvajaju jasmin, svijet naranče i ulje lavande, dok bazu čine ulje cedra, amber, mošus i ekstrakt vanilije. Bočica u boji šampanjca i crni čep ukrašen zlatnom, sinonim su elegancije i luksuza koji privlače na prvi pogled.

Giorgio Armani "Light di Gioia"
"Light di Gioia", vedar, ženstveni drvenasto-cvjetni miris koji slavi ljepotu i čaroliju zlatnog sata, kako se naziva vrijeme netom prije i nakon zalaska sunca. Parfem je sinonim svjetlosti s blistavom kompozicijom koja odiše svježinom citrusnih i cvjetnih elemenata prenoseći osjećaj vedrine i topline sunca u smiraj dana. Miris otvara svježina talijanskog bergamota, a na njega se nastavlja opojni spoj jasmina i gardenije pojačan glatkim bijelim mošusom. Mazne note blistavih drvenih akorda naglašavaju taj prozračni, vedri miris.

Kilian "Rolling in Love"
Miris opisan kao onaj osjećaj kada toliko volimo da nam se taj osjećaj zavuče pod kožu. U raskošnom srcu ove gurmanske parfemske vode dočekuje nas koncentrat irisa i frezije nakon čega slijedi baza absoluta tonke, čisti ekstrakt vanilije i absolut tuberoze. Bočica kao savršenstvo u malom otkriva novi sklad: intenzivno crvena sa zlatnim akcentima. Zlatna metalna pločica s ručno ugraviranim imenom mirisa daje dodatni pečat sofisticiranosti.

Tom Ford "Lavender Extrême"
Jedino Tom Ford može dovesti miris lavande na novu razinu i učiniti da se njezin prepoznatljiv miris čini kao nešto posve novo. Dizajner je to postigao majstorski birajući kombinacije sastojaka pa nas tako u gornjim notama dočekuju limun i ljubičica, srednje note očaravaju lavandom, geranijem, ružom i cimetom, dok se u baznim notama "skrivaju" kumarin i mahune tonke. Bočica moćnog dizajna podsjeća na staklo i led.

Slika nije dostupna Idealan parfem: Kako izabrati pravi miris za sebe, ali i za poklon dragoj osobi?

Marc Jacobs "Daisy Love Daze"
Nova sestrica nagrađivanog parfema Daisy by Marc Jacobs šarmira svojim aromama marelice u gornjoj noti, osmantusa u srednjoj noti i zlatnog ambera u bazi. Čep u obliku ljupke tratinčice krasi bočicu i ovog Jacobsovog parfema u nježnoj boji marelice.

L’Eau d’Issey "Rose&Rose"
Cvjetno-voćna i orijentalna verzija kultnog parfema "L'Eau D'Issey" iz 1992. godine. "L'Eau D'Issey Rose&Rose" veliča kraljicu cvijeća, ružu, na što i upućuju naziv parfema, kompozicija i boja bočice. Dvije vrste ruže, bugarska i centifolija, stapaju se s voćnim akcentima maline i kruške koji otvaraju kompoziciju te sa cvijetom osmantusa u srcu i drveno-orijentalnom bazom. Gornju notu čini ruža s mrvicom ružičastog papra i voćnim dodatkom zamamne kupine i kruške. Srce mirisa pršti cvijećem, s esencijom bugarske ruže i infuzijom ruže zaokruženima s voćnim tonovima osmantusa. Bazne note igraju na intenzitet. Esencija pačulija podupire nježno bogatstvo ambroksa i drugih drvenih aroma stvarajući dugotrajni i svilenkasti miris.

L'Erbolario "Shades of Dalia"
U cvjetnjaku L’Erbolaria, kada se dalijini vjenčići vrste variabilis elegantno dižu i otvaraju na suncu, imate osjećaj kao da gledate mali vatromet koji osvjetljava polja. Inspirirani ovim prizorom, u L'Erbolariju su odlučili uhvatiti suštinu ovog šarmantnog cvijeta u novoj mirisnoj liniji za žene. Ljepota dalija sadržana je u ovom parfemu s cvjetnim i ženstvenim notama. Njegove zamamne note čine slatka naranča, palmarosa, bijelo grožđe, dalija, cedar i egipatski geranij.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju