S pojavom prvih jesenskih kolekcija u ponudi modnih brendova sve je više haljina u tamnim bojama, a nijedna ponuda ne bi bila potpuna bez apsolutnog klasika ženskog ormara.

Naravno, u pitanju je crna haljina, vječni odjevni komad stvoren za sve prigode.

Koncept male crne haljine, svestrane i prilagodljive svačijem ukusu i stilu, u modu je uvela cijenjena francuska modna dizajnerica Coco Chanel.

Kada je prvi put predstavljena 1926. godine, magazin Vogue pisao je da će crna haljina ubrzo postati vrsta uniforme za sve žene. Tadašnji modni urednici bili su u pravu - nije dugo trebalo da žene prihvate ideju praktične haljine koja se može nositi u svim situacijama i tako je rođen o ovaj model za sva vremena.

Slika nije dostupna Pa koliko ih ima? Model haljine koji Angelina Jolie ne skida sa sebe

Slika nije dostupna Od 139 kuna: 15 modela haljina iz kojih se uskoro nećemo skidati

Za razliku od ljetnih kolekcija u kojima je ponuda crnih haljina znatno manja, u jesenskim možemo pronaći pregršt modela u svim dužinama i stilovima te za svačiji ukus.

Tu su klasični poslovni modeli za dnevne prigode, ali i oni za ležernije situacije. Najjednostavniju crnu pamučnu haljini bez rukava jednostavno kombinirajte s nekom efektnijom bluzom i dobit ćete sjajnu kombinaciju.
Naravno, nedostaje ni glamuroznijih i elegantnijih modela za vjenčanja ili neke druge svečanosti.

Zavirite u našu galeriju i pogledajte presjek crnih haljina iz novih kolekcija koji smo napravili za vas.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju