Pirellijev kalendar dosad je bio definicija ženskog seksepila, na kojem su se pojavljivale najljepše žene svijeta u razgolićenom izdanju, a kojeg su uglavnom kupovali muškarci. Novo izdanje za 2016. razbija stereotipe i okreće se ženama

Pirellijev kalendar za 2016. posvećen je snažnim ženama, koje su se istaknule u javnom životu prvenstveno svojom inteligencijom, kreativnošću i upornošću te su velik uzor ženama bez obzira na rasu, godine ili konfekcijski broj.

Slavna fotografkinja Annie Leibovitz otišla je u sasvim novom smjeru, te umjesto profesionalnih modela odlučila je na fotografijama ovjekovječiti pravo lice odvažnih žena iz svijeta filma, sporta, umjetnosti i politike.

Komičarka i glumica Amy Schumer predvodi niz slavnih dama koje su odlučile pokazati svoje atribute. U 43. po redu izdanju Pirellijevog kalendara Amy pozira u štiklama i gaćicama pokazujući kako izgleda tijelo 'stvarne' žene bez pomoći Photoshopa, te iskreno priznaje: 'Nikad se nisam osjećala ljepšom.'

 

A photo posted by @amyschumer on


Osim Amy Schumer u limitiranom izdanju ovog kalendara za 2016. može se vidjeti tenisačica Serena Williams, redateljica Ava DuVernay, umjetnica Yoko Ono, pjevačica Patti Smith, kao i prva kineska ambasadorica dobre volje za UNHCR, Yao Chen.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju