Da bi mogla više vremena provoditi sa svoje četvero djece, Orijana Zrilić odlučila je urediti dva apartmana u potkrovlju svoje kuće u Zadru i baviti se iznajmljivanje.

 

Jedan od apartmana uređen je u divnom ljetnom štihu, s detaljima u žutoj boji koji prostoru daju živahan, vedar i vrlo ugodan ambijent. Apartmane su uređivali sami, a pomagala su i djeca (7, 13, 17 i 19 godina) te suprugov otac. Obitelj Orijanina supruga bavi se kamenom tako da znaju sve poslove što im je olakšalo da ne moraju plaćati radnike.

Manja djeca uživala su u bojanju, a veći su radili više toga. Što se tiče samog uređenja apartmana, preuzela sam sve na sebe jer je uređivanje interijera moja ljubav, kaže Orijana. Ova "sunčana" oaza u Zadru veličine 55-60 četvornih metara sastoji se od dvije spavaće sobe, kupaonice, kuhinje s blagovaonom, dnevnog boravka, predsoblja te velike terase koja još treba biti sređena onako kako je Orijana to zamislila.

Ideje je pretežno tražila na Pinterestu i Facebooku, ali na kraju joj je sve dolazilo spontano.

Pošto je moj stan uređen u neutralnim bojama, kad sam na Vivreu vidjela žute stolice odvažila sam se naručiti ih. Eto, spontano je krenulo sve od njih, iako nisam mislila da će uopće biti žute boje u njemu, otkriva. Iako je bilo malo prostora za blagovaonu, Orijana je u kuhinji zamislila šank.

Slika nije dostupna Morska oaza: Sedam pravila za uređenje apartmana na moru

Slika nije dostupna Raj na zemlji u Sučićima: Idilična kuća za odmor u blizini jedne od najljepših plaža na Jadranu

Bilo je protivljenja, ali šank se na kraju pokazao kao pun pogodak. Suprug ga je obložio kamenom i podignuo je cijeli prostor, zadovoljno kaže. Same stolice bile su joj nekako premalo žute boje pa je jedan mali zid obojala u žuto, a muž je dodao kamen. Zid se pokazao idealnim za ogromni sat koji je naručila s jedne stranice na Facebooku. Namještaj i sitnice uglavnom je kupovala u trgovinama Vivre, Namještaj.hr, Lesnina, Mimi i Jysku.

Namještaj sam kupovala po osjetu, kad bih vidjela neki komad znala sam točno gdje spada, kaže Orijana Zrilić.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju