Andrew Thornton iz Bradforda preminuo je nakon što je popio pet puta više vode od preporučenog dnevnog unosa kako bi ublažio bol koju mu je izazivala upala desni.

Andrew Thornton  preminuo je prošle godine u prosincu nakon što se predozirao vodom i izazvao srčani udar. Njegovo je tijelo odbilo previše tekućine.

Prema riječima članova obitelji Andrew je, na dan kada je umro, popio više od 10 litara vode u samo osam sati. Barem dva dana prije popio je isto toliko vode. Preporučena dnevna količina vode je dvije litre.

Andrew je 20 godina patio od upale desni i pio tablete protiv bolova. Tada je pomislio kako je najbolji lijek voda pa je prestao uzimati tablete i povećao konzumaciju vode.

Nakon što se srušio majka i njezin partner odvezli su ga u bolnicu. Kažu da je cijeli dan pio vodu i povraćao, a odmah nakon što bi povratio popio bi još jednu čašu. Isprva su liječnici u bolnici mislili da je pijan, a kada su shvatili da nije, nisu mogli dokučiti zašto mu je tako loše.

Odlučili su ga zadržati na pretragama i ubrzo saznali koliko je popio vode. Njegovo stanje pokušali su poboljšati dajući mu intravenozno fiziološku otopinu natrij - klorida. Unatoč trudu liječnika Andrew je preminuo sljedeći dan zbog srčanog zastoja.

'Pio je puno vode i povraćao. Predozirao se vodom. Tijelo vam kaže koliko vam je potrebno. Treba jesti i piti umjereno', rekao je patolog Alan Padwell na sudu u Halifaxu prilikom sudske istrage vezane za taj slučaj.

Majka nesretnog Andrewa rekla je kako je i ona živjela u uvjerenju da treba piti što više vode, ali sada zna da i s tim treba biti oprezan.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju