Sezona venčanja je u punom jeku, vjerojatno poznajete najmanje jedan par koji je odlučio ovog ljeta pred oltar, samo na vas nikako da dođe red...

U svakoj ozbiljnoj vezi dođe trenutak kad vam se po glavi počne motati "sljedeći korak", naročito kad vidite prijateljice istog kako biraju vjenčanice, a onda i izgovaraju "sudbonosno da"... I uvijek je nekako lijepo vrijeme i sunce, i svi su sretni, ima malo i suza radosnica... Pa kako se ne zapitati "A što je sa mnom"...

Naravno da se ne treba udati po svaku cijenu, ali za one među vama koje žele brak, čekanje na prosidbu može postati pravi izvor nedoumica i preispitivanja.

Pa stvarno, zašto vas još nije zaprosio?

Muškarci ne čuju otkucavanje biološkog sata, ili ga, u najmanju ruku, ne doživljavaju tako dramatično kao žene. Za razliku od žena, oni ostaju plodni i u poznijim godinama, tako da im odlaganje braka ne djeluje tako strašno.

Iako napredak medicine danas ženama pruža mogućnost da postanu majke i u četrdesetim, šanse za začeće i rođenje zdrave bebe su znatno manje nego u dvadesetim i tridesetim godinama života. Muškarci to često gube iz vida, tako da, čak ni ako ste istih godina, vjerojatno neće u potpunosti moći razumjeti vašu potrebu da se skrasite i osnujete obitelj.

Dakle, ne doživljavajte tragično to što još niste čule "ono" pitanje, za to je kriva priroda.

Većina muškaraca jedan period života provede u strahu od samog čina venčanja. Čak i ako vas voli najviše na svijetu, vjerojatno ga uhvati panika kad pomisli na matični ured, crkvu, sebe u odijelu i s kravatom, koju će morati trpjeti čitav dan, a ne samo tijekom važnog poslovnog sastanka...

Znači, to što se grozi i same pomisli na vjenčanje ne znači da ne želi s vama provesti čitav svoj život već je jednostavno... muškarac.

Pripremite taktiku: umjesto da ga masirate detaljima o večeri, pozivnicama i cvijeću, nagovijestite mu kakve planove imate za medeni mesec.

Bolje da zajedno izaberete neko seksi rublje i svilenu spavaćicu, nego da vam pravi društvo dok birate veo, ili, ne daj bože, rukavice za vjenčanje.

Još nešto, ako u vezi niste stigli spomenuti brak i djecu, ako o tome niste razgovarali čak ni kao o nečemu što će se možda dogoditi jednom, u nekom trenutku u budućnosti, ne zanosite se previše.

Prosidbe iz vedra neba događaju se samo u romantičnim komedijama. U životu, stvari se odigraju u momentu kada za njih dođe vreme, ni prije ni kasnije... Do tada – trebate se samo voljeti i uživati.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju