Opsežno istraživanje u 57 zemalja pokazalo je da žene u srednjim tridesetima radije biraju takozvane 'loše' muškarce. Je li zaista tako ili je riječ o godinama u kojima žene najviše uživaju u životu i ne žele svoju svakodnevicu remetiti ozbiljnim vezama?

Veliki broj žena se danas u tridesetima osjeća zadovoljno i ispunjeno. Znaju što žele i što im je važno i tako se postavljaju prema životu. Ne zamaraju se time što će na njihov odabir reći društvo te time što su još uvijek slobodne. Također ne odlaze u potragu za muškarcem kako bi ispunile tradicionalne vrijednosti.

Sve više žena bira 'zločeste muškarce', no ne želi vezu na duge staze.

'Kao da postoji određena sklonost žena prema hrabrim i pustolovnim muškarcima koji su spremni riskirati', pojašnjava psihologinja Ida Šamanović.

Žene koje su same odabrale slobodu i s time se dobro osjećaju žive puno mirnije od onih koje ulaze iz veze u vezu, koje ostavljaju muškarci, a one žele duge i stabilne veze. U tom je slučaju dobro potražiti pomoć psihologa.

Život u skladu sa sobom i svojim željama je svakako preporučljiviji od želje da ispunimo tuđa očekivanja jer ona dovode do ulaska u loše brakove i odgajanje nesretne djece.

Više u inMagazinu.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju