U nastojanju da Muzej grada Zagreba učine dostupnim svim posjetiteljima, na ovogodišnji Svjetski dan zaštite životinja, 4. listopada, vrata su otvorili i posjetiteljima u pratnji pasa. "Veseli nas što smo ulaz u Muzej omogućili sugrađanima i gostima u našem gradu kojima su psi stalni pratitelji u dnevnim aktivnostima", poručuju iz muzeja.

Povodom Svjetskog dana kućnih ljubimaca u srijedu 30. studenog, ove godine u Muzeju grada Zagreba žele otići korak dalje, pomoći i brojnim nezbrinutim psima (ali i ostalim nezbrinutim kućnim ljubimcima) koji svoje dane provode u skloništima ili, što je najtužnije, na hladnoj ulici. U suradnji sa Skloništem za nezbrinute životinje Grada Zagreba i Javnom vatrogasnom postrojbom Grada Zagreba, žele ukazati na nikada dovoljno naglašenu potrebu udomljavanja pasa.

Stoga će upravo na Svjetski dan kućnih ljubimaca u srijedu 30. studenog, od 10 do 11:30 sati u stalnom postavu Muzeja, te na obližnjem Vrazovom šetalištu, fotografirati pse iz Skloništa u Dumovcu u društvu vatrogasaca iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba i djelatnika Muzeja.

Raduje nas što se ovoj akciji odazvao i veleposlanik Republike Slovenije u RH, gospodin Gašper Dovžan, a nadamo se odazivu i ostalih pozvanih uzvanika, kazali su iz Muzeja grada Zagreba.

Pas mješanac 10 razloga zbog kojih su psi mješanci posebniji od čistokrvnih pasa

Objavom fotografija i priča tih pasa žele potaknuti javnost da njima, ali i brojnim drugim psima i macama slične sudbine, otvore svoja srca i domove i učine im ovu, ali i mnoge zime koje će tek uslijediti, lijepom i toplom.

Na Svjetski dan kućnih ljubimaca ulaz u Muzej bit će besplatan za sve posjetitelje koji dođu sa svojim psima.

Obilježavanje Svjetskog dana kućnih ljubimaca u Muzeju grada Zagreba Obilježavanje Svjetskog dana kućnih ljubimaca u Muzeju grada Zagreba (Foto: PR)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju