Bio je to jedan običan tavan, sada pretvoren u lijepi stan kojeg su uredila trojica muškaraca, otac i dva sina. Mama Mirka Posavec kompletno uređenje stana na tavanu njihove obiteljske kuće prepustila je svojim dečkima koji su odradili fantastičan posao i njezini sinovi sada imaju svoj dio kuće u kojem uživaju.

Došli smo do razdoblja kad su nam sinovi porasli i naravno svaki bi u svoju sobu. Pa da iskoristimo prostor, krenuli smo s uređenjem tavana pošto u donjem dijelu kuće nemamo dovoljno soba. Suprug radi u građevini pa je svašta svugdje vidio i imao ideje, kaže Mirka Posavec iz Martijaneca u okolici Ludbrega.

Sve je to potrajalo, radilo se skoro dvije, ali isplatilo se itekako. Nekoć običan tavan sada je s puno ukusa uređen stan od 90 i nešto kvadrata te ima malu kuhinju, dvije spavaće sobe, kupaonicu, blagovaonu i dnevni boravak.

Slika nije dostupna Kuhinjica je savršenstvo! Kuća u Osijeku u kojoj svaki kutak ima svoju čar

Slika nije dostupna Osvježena oaza mladog bračnog para: Zavirite u zagrebački stan od 37 kvadrata

Sretna sam jer smo veliku većinu toga napravili sami, uz pomoć prijatelja. Suprug i stariji sin imali su neku viziju kako bi to trebalo izgledati i uspjeli su to i izvesti. Od poretka prostorija, biranja boja, namještaja, tepiha sve je to bila njihova ideja. Malo po malo, kako se moglo, tako se radilo i eto danas imamo malen, slatki stančić. Nije nekakav poseban luksuz, ali je po njihovom, a i mojem ukusu, ispričala nam je Mirka. Suprugove ruke zaslužne su i za predivan zid u dnevnom boravku obložen ukrasnim kamenom kojeg je sam postavljao, svaki dan pomalo.

Zahvaljujući muževim poznanstvima i prijateljstvima u svim strukama, pomoći im nije nedostajalo. Jedan prijatelj radio je pločice u kupaonici, drugi majstor sanitarije, svatko po malo i tako je nastala elegantna kupaonica. U stanu prevladavaju sivi i zemljani tonovi, a takva je i kuhinja rađena po mjeri, dok je većina namještaja kupljena u Lesnini i Pevexu.

Iznimno sam ponosna na supruga i sinove što su bili toliko kreativni i napravili nam naš mali raj, dodaje Mirka Posavec iz okolice Ludbrega.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju