Putujete li kod rodbine ovih blagdana ili idete na neko obiteljsko putovanje, dugotrajne vožnje u autu, autobusu ili nekom drugom prijevoznom sredstvu bit će neizbježne.

Uzbuđenje zbog puta brzo splasne, a djeci postane dosadno i gube koncentraciju, pa ih treba zabaviti na nove i kreativne načine.
Pjevanje u autu, brojenje automobila određene boje, igre pogađanja i slične zanimacije mogu ih držati zainteresirane i mirne neko vrijeme, no suočite li se s kolonama kod naplatnih kućica ili putovanje potraje nešto duže od uobičajenog, ideja ponestaje i u većini slučajeva posežemo za mobitelima ili tabletima.

Želite li da vaše dijete provede što manje vremena zureći u ekran, pronašli smo jedan koji mu nalikuje, ali će vaše dijete zabavljati satima s pametnim i kreativnim igrama. Čarobnom pločom na putovanjima možete kratiti vrijeme i do najdaljeg odredišta, a evo čime se sve možete zabavljati.

1. Bojenje i crtanje na potpuno nov i kreativniji način

Djeca mogu osjećati nervozu prije ili tijekom putovanja, a crtanje i bojenje dokazano djeluje smirujuće. Crtanje će neko vrijeme zainteresirati vaše dijete, a kako duže vrijeme ne bi držalo glavu pognutu, Čarobna ploča na sebi ima vakumske držače s kojima ploču može staviti na prozor.

Šarene crteže s tri dvostrane neonske olovke koji mogu nastati pomoću šablona ili dječje mašte, jednostavnim pritiskom na gumbić možete osvijetliti s osam različitih svjetlosnih efekata kojima će crtež vašeg djeteta mijenjati boju i oduševiti ga.

2. Igre mozgalice ili enigmatika

Labirint, spajanje točkica ili osmosmjerka idealni su za razvijanje malih moždanih vijuga na zabavan način. Kada im je crtanja dosta, neka se okušaju u igrama mozgalicama.

3. Vježbanje pisanja slova ili engleskog

Na Čarobnoj ploči vaš školarac može vježbati pisati slova ili engleski jezik. Napišite nazive brojeva ili oblika na engleskom ili potražite engleske riječi za slatkiše u osmosmjerki. Zabava može biti i edukativna.

4. Matematika i na praznicima

Matematika i na praznicima? Nekoj će djeci zvučati kao noćna mora, dok će nekoj biti omiljena zabava. Za male matematičare koji uživaju u zadacima, najbolja zanimacija na dugim putovanjima bit će rješavanje zadataka. Na Čarobnoj ploči vaše dijete može rješavati već zadane zadatke ili mu ih vi možete zadavati.

5. Društvene igre za čekanje u kolonama

Stojite li u koloni na naplatnim kućicama ili ste u gradskoj gužvi, vrijeme možete kratiti društvenim igrama kao što su ''križića-kružić'' ili ''pogodi što sam nacrtao''. Na Čarobnoj ploči postoji šablona za ''križić-kružić'', a za igru ''pogodi što sam nacrtao'' potrebna vam je samo prazna ploča i vaša bezgranična mašta. Netko će početi prvi i nacrtati bilo što što mu padne napamet, dok će drugi pogađati o čemu se radi. Zabava je to za cijelu obitelj!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju