Prejedanje je loša navika zbog koje se javlja problem pretilosti. U težim slučajevima, ova navika se smatra i poremećajem u prehrani, a po posljednjem istraživanju čini se kako postoji poveznica između prejedanja i građe tijela, što se posebno odnosi na žene

 Naime, provedeno je dvogodišnje testiranje na 300 žena tijekom kojeg su detaljno analizirane njihove svakodnevne rutine i ponašanje.

Svaki mjesec sakupljali su se podaci o njihovoj sklonosti debljanju, ponašanju, prehrambenim navikama, željama i žudnji za određenom skupinom namirnica, ali i mentalnom stanju i promjenama aspoloženju.

Čak 53 posto žena koje su sudjelovale u istraživanju, a koje su sklone nekontroliranom prejedanju imaju oblik tijela jabuke

Rezultati istraživanja bili su vrlo zanimljivi jer između ispitanica različite životne dobi i karaktera postojala je čvrsta poveznica.

Naime, potvrđeno je kako je čak 53 posto žena koje su sudjelovale u istraživanju, a koje su sklone nekontroliranom prejedanju imaju oblik tijela jabuke.

Tijelo oblika jabuke opisuje naglašen dio torza, odnosno prsa, trbuha i ramena. Ženama ovakve građe tijela masne naslage se nakupljaju na području struka, trbuha i na leđima te su sklonije debljanju.

Među sakupljenim informacijama bile su i one koje objašnjavaju kako su žene građe jabuke najnezadovoljnije sa svojim izgledom.

Stručnjaci objašnjavaju kako u nekim slučajevima upravo nezadovoljstvo može biti razlog prejedanja, iako se podaci povezuju i s hormonima te impulsima koje tijelo šalje mozgu, a koji se vežu uz osjećaj gladi.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju