Opći trend u svijetu trenutačno je veličanje plus size ljepote ili, ukratko, raskošne dame su hit. Od modnih blogerica, plus size manekenki koje postaju zvijezde do glazbenih hitova koji ističu obline, posve je jasno kako je u modnoj industriji u tijeku prava revolucija. Donosimo 5 pravila pomoću kojih će obline uvijek izgledati besprijekorno

Modna industrija krupnijim modelima dugo nije bila naklonjena, a za pravu revoluciju XL ljepote zaslužna je i pjevačica Meghan Trainor sa svojim novim glazbenim hitom 'All about that bass' kojim poručuje kako svaka žena treba voljeti svoje tijelo s oblinama.

Plus size modeli napokon su dobili zeleno svjetlo od modne industrije, obline su 'in' i nikako ih ne treba skrivati



Svijet plus size manekenki ima svoje zvijezde, najpoznatija je Hayley Hasselhoff, kći poznatog mišićavka iz serije 'Spasilačka služba' Davida Hasselhoffa, ponosna na svoju veličinu 44.

U Hrvatsku trend krupnijih modela tek sramežljivo kuca na vrata, a modna agentica Tihana Harapin Zalepugin otkriva kako među redove svojih poznatih manekenki želi dovesti i djevojke XL veličine jer jednostavno tržište tako diktira.

>>Bucke pokazale tijelo i zaobišle XXL pravila

Kada je riječ o krupnijim tijelima razlikujemo dva oblika, jabuka čiji je naglašeniji predio oko struka, dok kruška oblik ima naglašene bokove. Prema obliku tijela određuju se i modna pravila za kombiniranje odjeće.



1. Boja i dužina

Dosadne tamne tonove treba bez kompleksa zamijeniti svijetlijima, puno je važnije izabrati dobar kroj pa je boja manje bitna. Dužina haljina treba sezati do ispod koljena, pa su trendi midi dužine idealne. Za dame kruškolike građe strukirani modeli itekako dolaze u obzir jer najbolje dovode u ravnotežu gornji i donji dio tijela.

Dame krupnije građe nikako ne bi trebale izbjegavati trendove u modi, nego ih prilagoditi svom tijelu. Svijetliji tonovi umjesto tamnijih, midi dužine haljina umjesto dugačkih laskaju oblinama



2. Kroj

Baby doll kroj idealan je za dame XL veličine, on će pažnju skrenuti sa struka i stvoriti vizualno elegantnu figuru. Krojevi haljina suženi u struku istaknut će najbolje na kruškolikom obliku tijela, a ukoliko su i grudi raskošne najbolje ih je istaknuti blagim okruglim izrezom. Uz kroj je važno pripaziti na to da modeli nemaju čvrste obrube, takav odabir spriječit će muffin top efekt, točnije prelijevanje masnog tkiva. Skretanje pažnje s naglašenog trbuha i bokova može se postići detaljem poput marame oko vrata ili raskošne ogrlice.

3. Obuća

Uz odjeću pažnju treba obratiti i na odabir idealnog modela cipela, on u svakom slučaju treba stvoriti vizualni efekt izdužene noge. Primjer za to su gležnjače rezane ispod gležnja koje izdužuju ris, svakako treba izbjegavati modele iznad gležnja koji nogu skraćuju.

4. Šminka i frizura

Šminka vizualno može izdužiti okruglo lice. Bronzer ispod jagodične kosti kistom povučen u liniju do ušiju i za nijansu svijetliji korektor na vrhu jagodica suzit će oblik lica. Frizura podignuta na kruni glave također izdužuje lice, duga raspuštena kosa spojit će glavu s tijelom što će dodatno pojačati okruglasti izgled pa takvu treba izbjegavati.

5. Poziranje
Što se tiče fotografiranja također postoje određena pravila za postizanje 'wow' izgleda. Tijelo u pozi iz poluprofila najbolje će suziti frontu i izdužiti tijelo.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju