Zagreb je možda prava meka raznolikih blagdanskih događanja i sadržaja, no manji adventi u okolici metropole mogu mu stajati gotovo rame uz rame.

Galerija Citroën C4X Citroën C4X Citroën C4X +20 Citroën C4X

Zagreb je poznat po svojem fantastičnom Adventu prepunom događanja, no iako je grad prekrasan u ovo doba godine, manje su prekrasne gužve koje je teško izbjeći za vrijeme sada već praktički najvećeg događaja glavnog grada.

Svi oni koji su se zasitili stajanja u dugačkim redovima pred kućicama i gužvama na svakom koraku, no svejedno žele uživati u čaroliji blagdana, mogu to iskusiti na adventima u okolici Zagreba koji lako mogu stajati uz bok zagrebačkom. Mi smo se tako uputili u Samobor kako bismo iz prve ruke vidjeli što je taj gradić pripremio ove godine.

Advent u Samoboru

Citroën C4X Citroën C4X (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Do najslađeg adventa u blizini Zagreba odveo nas je novi Citroën C4X, koji oduševljava svojim karakterističnim izgledom koji kombinira elegantnu siluetu fastbacka s modernim izgledom SUV vozila. Zbog fenomenalnog dizajna, prostranog interijera i udobnih, širokih sjedala Advanced Comfort poželjeli smo da vožnja traje dulje od uobičajenih 30 minuta, koliko nam je trebalo do Samobora, a kako su se temperature kretale oko nule, posebno smo uživali u grijanim sjedalima koja su nas dobro tetošila, obgrlila poput tople dekice i tako putovanje učinila ugodnim i opuštajućim iskustvom.

Citroën C4X Citroën C4X (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Kada razmišljamo o adventu izvan Zagreba, Samobor uvijek izranja kao savršeno odredište koje kombinira tradiciju, toplinu i predivnu atmosferu. Taj gradić, poznat po svojoj šarmantnoj arhitekturi i tradicionalnom štihu, za vrijeme adventa zaista postaje grad iz bajke. Zvjezdano nebo iznad klizališta na kojem kližu veliki i mali, fascinantan bor na glavnom trgu, svako drvo osvijetljeno lampicama i predivne dekoracije koje će malo koga ostaviti ravnodušnim.

Citroën C4X Citroën C4X (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Osim ugođajem koji grije oko srca ugrijali smo se i uz slasnu hranu čiji se miris neprestano širio s kućica. Tako za svega dva do tri eura – ovisno o kućici, možete nabaviti slasne fritule s čokoladom, fenomenalne samoborske kobasice ili buncek sa zeljem, koji neće zahtijevati da ostanete praznih džepova kako biste guštali u sjajnoj hrani.

Svakog vikenda u vrijeme blagdana ovaj gradić potpuno oživi uz živu glazbu na pozornici ugošćujući poznate izvođače, Djeda Božićnjaka koji uveseljava najmanje, a tu je i tradicionalno paljenje svijeće na vijencu koji se nalazi oko poznatog bunara u samom srcu grada. To je samo mali dio onoga zbog čega je Advent u Samoboru prekrasan doživljaj u kojem će uživati baš svi.

Advent u Varaždinu

Možda smo posjetili samo samoborski, no nemojte dopustiti da vam ispod radara prođe Advent u Varaždinu, koji je iz godine u godinu sve bogatiji sadržajem, ali i dekoracijama zbog kojih grad sjaji posebnim sjajem.

Za ove blagdane pripremili su nam posebnu zimsku priču u kojoj se mašta pretvara u stvarnost i stvorili čarobni grad Djeda Božićnjaka prepun slatkih delicija, kreativnih radionica i zanimljivih priča u kojima će djeca posebno uživati. No što je advent bez klizanja i pokoje modrice? Varaždinci su otišli korak dalje te u svoje klizalište uklopili i ledeni tobogan koji će dati potrebnu dozu adrenalina i ugrijati vas na niskim temperaturama.

Za ovakav advent nije problem sjesti u auto i potegnuti do Varaždina, posebice ako ste ponosni vlasnik Citroëna C4X, uz koji će vožnja biti ugodna i sigurna. Osim toga, njegov je prtljažnik impresivne veličine uz 510 litara korisnog prostora, što će biti idealno ako se odlučite ostati u Varaždinu i napraviti mali vikend-izlet s ekipom ili obitelji. I dok se vozite prema željenoj destinaciji, prava su milina sjedala koja osim što vas griju, nježno masiraju leđa, pa se tako ovo putovanje pretvara u pravi wellness dok se vozite idiličnim cestama.

Advent u Sisku

Advent u Sisku nosi onaj praznični štih koji vas mami da odbacite sve brige iza sebe i prepustite se blagdanskom raspoloženju. Dok se šetate obalom Kupe, miris kuhanog vina, kolača i tradicionalnih specijaliteta na prepoznatljivim adventskim štandovima namamit će vas da se zaustavite i napravite pauzu kako biste uživali u slasnoj hrani.

Trgovi su kao stvoreni za opuštene susrete s prijateljima tijekom kojih možete uživati u živoj glazbi, dobroj hrani i, naravno, pokojoj čašici vrućeg napitka. Svjetlosni ukrasi stvaraju pravu čaroliju, a okinete li koju fotku s njihova fantastično ukrašenog adventa i objavite li je na društvenim mrežama, možda osvojite i pokoju vrijednu nagradu. Neka vas ponese ritam grada koji uspješno prenosi blagdansku euforiju jer Advent u Sisku nije samo događaj – to je prava blagdanska avantura koja vas poziva da se prepustite ugodnom ozračju, smijehu i dobroj zabavi.

Citroën C4X Citroën C4X (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Zagreb je možda domaćin jednog od najpoznatijih adventskih događanja u Europi, ali ponekad dobro dođe promijeniti okolinu i istražiti adventske čarolije izvan metropole, posebice kada je vaš suputnik Citroën C4X, uz koji svako putovanje postaje nezaboravno iskustvo. Samobor, Varaždin i Sisak samo su neka od brojnih mjesta koja ove godine oduševljavaju svojim genijalnim adventima i sjaje posebnim sjajem.


 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Citroen po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju