Šesti panel u sklopu projekta "21 put prema uspjehu" u okviru tematske cjeline Žene na start-up i scale-up sceni nosi naslov "Od ideje do investitora", a održat će se u četvrtak, 24. veljače s početkom u 18h u Hilton GardenInn Hotelu u Zagrebu, s live-streamom na Entrio platformi.

Panelistice ovog panela bit će Lea Perić, Renata Brkić i Josipa Majić, a moderatori panela su Saša Cvetojević i Vedrana Likan.

Lea Perić je osnivačica tvrtke Perle Net koja od 2019 godine razvija aplikaciju Xoink - prvu edukativnu aplikaciju roditeljske zaštite. Prije nego je odlučila u potpunosti se posvetiti razvoju vlastite ideje i tvrtke, Lea je svoju karijeru gradila 18 godina kao menadžerica u hotelskoj industriji, većinom na poslovima nabave i logistike.Svoju priliku je pronašla za vrijeme porodiljnog dopusta kada je iz hobija u klikabilnoj excel tablici složila osnovne funkcionalnosti današnje aplikacije i krenula istraživati tržište. Dodatan poticaj kako se radi o zaista inovativnoj ideji dobila je i od EU fondova nakon što joj je bespovratno odobreno 200 tisuća eura za razvoj inovacije. Mama je dvoje djece kojima se silno trudi dokazati kako u životu mogu biti što god požele.

Renata Brkić je osnivačica prvog fonda rizičnog kapitala za ulaganja s društvenim učinkom u Hrvatskoj i partnerica u društvu za upravljanje Feelsgood Capital Partners. Paralelna je poduzetnica i investitorica, posvećena projektima koji uz profitabilnost polučuju i pozitivan društveni i okolišni utjecaj. Osnivačica je Udruge profesor Baltazar koja u Hrvatskoj provodi projekt revitalizacije ovog jedinstvenog, umjetničkog i društveno odgovornog djela u smjeru popularizacije znanosti i poduzetništva. Producentica je novog serijala animiranih filmova Profesor Baltazar. Također je predsjednica skupštine Zadruge ZEZ, društvenog poduzeća koje okuplja mrežu partnera s ciljem izgradnje Znanstveno edukativnog zabavnog centra – ZEZ kroz rekonstrukciju dvorca Stubički Golubovec u Donjoj Stubici. Majka je troje djece.

Josipa Majić je IT poduzetnica bazirana u Zagrebu. Kao studentica je radila na prvom proizvodu pametnog medvjedića sa biomedicinskim senzorima kojeg je licencirala Hasbrou te se nakon toga bavi analizom biometrijskih signala kroz firmu Tacit.tech. Donira laboratorij za analizu biometrijskih signala te afektivno računalstvo na Ekonomskom Fakultetu u Zagrebu, na kojem radi kao predavačica i vanjska suradnica. Paralelno ulazi u svijet kriptovaluta i fintech-a kao su-osnivačica firme Revuto koja se bavi upravljanjem troškova pretplata. Sa firmom radi prvu ikada prodaju tokena na platfromi Cardano, gdje je prikupljeno 10 miliona USD investicija kao i 3 miliona predbilježbi u samo nekoliko tjedana te 350 tisuća aktivnih korisnika samo u EU.

O PROJEKTU "21 PUT PREMA USPJEHU"

Projekt ima za cilj promicanje, poticanje i stvaranje ohrabrujućeg i poticajnog okruženja u kojemu mladi mogu razvijati vlastiti profesionalni i osobni potencijal. Kroz zanimljive razgovore i inspirativne priče uspješnih žena, fokusirat ćemo se na ulogu žena u društvu kao i na važnost interdisciplinarnosti, uključivosti i prihvaćanje različitosti te poticati kulturu uspjeha. Cilj projekta je motivirati i inspirirati prvenstveno mlade - studente završnih godina fakulteta i u fazi ranog zaposlenja, da vjeruju u uspjeh temeljen na predanosti, upornosti, znanju, pravim vrijednostima i vlastitim kvalitetama.

Nova faza projekta provodi se u suradnji sa Sveučilištima i Fakultetima u 5 hrvatskih gradova – Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku i Puli.

15 PANELA I TRI CJELINE

U novoj fazi projekta, u sklopu 15 panela i tri tematske cjeline - Žene u pravnoj profesiji, Žene na start-up i scale-up sceni te Žene u kreativnoj industriji i kulturi neke od najuspješnijih žena Hrvatske pokazat će, kroz svoja iskustva, kako je moguće mijenjati društvo, jačati gospodarstvo i utjecati na pozitivne promjene. Panele, uz Vedranu Likan, moderiraju Natalija Labavić, Manuela Šola i Saša Cvetojević, a paneli se održavaju svakog četvrtka počevši od siječnja do svibnja 2022. s početkom u 18 sati na lokacijama Hilton hotela u Zagrebu te uz live-stream na Entrio platformi. Krovno događanje projekta biti će LeaderSHE konferencija u lipnju 2022.

Značaj i vrijednost projekta prepoznali su i brojni institucionalni pokrovitelji i partneri, a među njima predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović, Grad Zagreb, Vladin ured za ravnopravnost spolova, Europski parlament - Ured u Zagrebu, Europska banka za obnovu i razvoj, Akademija za politički razvoj.

Partneri iz privatnog sektora koji podržavaju projekt su Hilton Hoteli Zagreb, Zagrebačka banka, Privredna banka Zagreb i Varteks. Organizacijsku podršku projektu osigurali su Broadcast.hr, Entrio, Komunikacijski laboratorij i Poduzetnički mindset.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju