Laserski kirurški zahvati danas su neizostavan dio moderne medicine, a zahvaljujući tehnološkom razvoju sve su učinkovitiji.

Prednosti ove minimalno invazivne metode za pacijente ističe dr.sc. Tomislav Bruketa, poznati zagrebački kirurg koji laserske zahvate obavlja u Croatia poliklinici.

‘’Laser omogućuje kirurgu precizniji zahvat što znači da čini minimalnu štetu za okolno tkivo tako da se pacijenti oporavljaju znatno brže i bezbolnije. U Croatia poliklinikama pacijenti laserski zahvat nakon prvog pregleda mogu obaviti već u idućih tjedan dana, a zahvaljujući najmodernijoj tehnologiji i osobnom pristupu svakom pacijentu, cijeli proces gotov je brzo i bez komplikacija.’’ - objašnjava dr. Bruketa, specijalist abdominalne kirurgije.

Dr. Bruketa u Croatia poliklinici obavlja lasersku operaciju hemoroida, lasersku operaciju pilonidalnog sinusa, lasersku operaciju perianalne fistule, podvezivanje hemoroida gumiligaturama, te ekscizije madeža. Laserska operacija hemoroida najbezbolnija je metoda liječenja hemoroida III. stupnja, nakon koje nema šavova te se pacijenti brzo vraćaju uobičajenim aktivnostima. Gumi ligature idealna su terapija za hemoroide I. i II. stupnja, a zahvat je brz i učinkovit. Pacijenti se najčešće odlučuju za lasersku operaciju pilonidalnog sinusa, zahvat koji u samo 20-ak minuta uklanja bolnu kvržicu koja nastaje na području trtice.

‘’Pilonidalni sinus laserom se uklanja od 2017. godine, riječ je o novijoj vrsti zahvata, ali koja bezbolno uklanja problem koji muči sve veći broj pacijenata. Nešto zahtjevnija operacija je perianalna fistula koja se radi u dva zahvata, ali je i dalje u svakom pogledu brža od alternativnih metoda. Pozvao bih sve pacijente koji trenutno čekaju svoj termin pregleda ili zahvata da nam se obrate u Croatia poliklinici jer se u kratkom roku mogu vratiti normalnom životu i bol ostaviti u prošlosti.’’ – zaključuje dr. Bruketa.

U Croatia poliklinikama u Zagrebu, Splitu, Puli i Koprivnici radi stručno osoblje koje se kontinuirano usavršava. Tijekom godina na vrijeme je dijagnosticirano više od tisuću bolesti, a posebno se ističu preventivni pregledi koji omogućuju da se bolest spriječi na vrijeme. Upravo zato su Croatia poliklinike danas prepoznatljive kao visokospecijalizirane ustanove u kojima se preventivni pregled može napraviti u kratkom roku.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju