Stanovnici diljem Hrvatske ovih su dana mogli primijetiti paketomate prepoznatljive žute poštanske boje koji se postavljaju u njihovim gradovima.

Paketomati su automatizirani uređaji s pretincima različitih dimenzija i novi su dostavni kanal Hrvatske pošte koji mijenja način na koji primamo i šaljemo pošiljke.

HP HP (Foto: PR)

Postavljanje paketomata na frekventnim lokacijama znači da više nećemo ovisiti o terminu koji nam dostavljač odredi, nego ćemo sami birati gdje i kada ćemo preuzeti pošiljku. Dostupni su svaki dan u tjednu, od 0 do 24 sata, a korisnici će moći beskontaktno preuzimati i slati svoje pakete u vrijeme kada njima najviše odgovara, ali i putem paketomata vraćati robu kupljenu u e-trgovinama. Ovakva vrsta dostave odgovarat će svim životnim stilovima, a pogotovo korisnicima koji žive užurbanim ili dinamičnim načinom života. Hrvatska pošta ove će godine postaviti 150 od ukupno 300 paketomata, koliko će ih biti do kraja iduće godine.

HP HP (Foto: PR)

Za dostavu i otpremu pošiljaka s paketomata brine se Paket24, usluga brze paketne dostave Hrvatske pošte, koja će na nove lokacije dostavljati i pošiljke iz međunarodnog prometa naručene u velikim e-trgovinama, odnosno pošiljke koje stižu kanalom Parcel Connect. Hrvatska pošta pokrenula je i novi samouslužni portal uz pomoć kojeg će korisnici svoje pakete moći preusmjeriti na lokaciju koja im u tom trenutku najviše odgovara. Registrirajte se na portal.posta.hr i isprobajte novi dostavni kanal. Popis već postavljenih paketomata provjerite ovdje.

  HP HP (Foto: PR)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju