Ljubav je neiscrpan izvor inspiracije za umjetnike, a pogotovo glazbenike. Gotovo svi imamo neku omiljenu ljubavnu pjesmu koja nas uvijek pogodi ravno u srce ili nas veže za neke posebne uspomene. Povodom ovogodišnjeg Dana zaljubljenih, zamolili smo vas da nam u anketi pomognete odabrati najljepšu domaću ljubavnu pjesmu.

Galerija Zdenko Runjić i Oliver Dragojević Oliver Dragojević predaje Zdenku Runjiću Porina za životno djelo 1998. godine Oliver Dragojević, Jakša Fiamengo, Zdenko Runjić i Boris Dvornik 1980. godine +1 Oliver Dragojević

Od evergreena "Samo jednom se ljubi" legendarnog Ive Robića do velikog recentnog hita "Trebaš li me" iz pera Matije Cveka otpjevanog u duetu s Eni Jurišić – među 15 predloženih pjesama uistinu se našlo nešto za svačiji glazbeni ukus i emotivni sklop.

Najljepšom domaćom ljubavnom pjesmom proglasili ste još jedan obožavani klasik. To je pjesma "Vjeruj u ljubav" koju je otpjevao neprežaljeni Oliver Dragojević.

Glazbu i tekst za ovu himnu ljubavi napravio je hrvatski glazbeni velikan, Zdenko Runjić, cijenjeni skladatelj i autor nekih od najljepših pjesama u povijesti hrvatske zabavne glazbe.

Pjesma je objavljena na istoimenom Oliverovom četvrtom studijskog albumu iz 1979. godine, na kojem se našla i predivna balada "Ključ života" te kultni "Nocturno" za koji je glazbu napravio Runjić, a nezaboravne stihove pisao Jakša Fiamengo.

Oliver Dragojević, Jakša Fiamengo, Zdenko Runjić i Boris Dvornik 1980. godine Oliver Dragojević, Jakša Fiamengo, Zdenko Runjić i Boris Dvornik 1980. godine (Foto: Cropix)

Vjeruj u ljubav
jer ljubav je sve;
vjeruj u ljubav
ne živi bez nje.

Vjeruj u ljubav
i sačuvaj nju;
vjeruj u ljubav
u dobru i zlu.

Daj mi svoju ruku sad
neka ljubav veže nas,
daj mi svoju ruku sad
kao rijedak cvijet.

Daj mi svoju ruku sad,
prava ljubav je uz nas,
nek nas vodi
u sretniji svijet.

Daj mi svoju ruku sad
neka ljubav veže nas,
daj mi svoju ruku sad
kao rijedak cvijet.

Daj mi svoju ruku sad,
prava ljubav je uz nas,
ona može
promijeniti svijet.

"Ča je život vengo fantažija": 10 prekrasnih stihova iz pjesama Olivera Dragojevića Oliver Dragojević Najljepši stihovi iz pjesama Olivera Dragojevića - 10 Najljepši stihovi iz pjesama Olivera Dragojevića - 8 +7 Najljepši stihovi iz pjesama Olivera Dragojevića - 7

Da nije bilo supruge Vesne, Oliver ne bi objavio jedan od svojih najvećih hitova Vesna i Oliver Dragojević Vesna Dragojević Vesna i Oliver Dragojević +2 Vesna i Oliver Dragojević

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju