Zimsku obuću smo pospremili na dno ormara i došlo je vrijeme da vas upoznamo s ključnim trendovima u svijetu cipela za proljeće/ljeto 2022. prema mišljenju Voguea.

Galerija Vogue je izdvojio modele cipela koji će obilježiti proljeće i ljeto Visoki sjaj na modnoj reviji Toma Forda Tom Ford +3 Revija modne kuće Valentino za proljeće/ljeto 2022.

Nit vodilja prilikom odabira popularnih modela bile su im revije poznatih modnih kuća za sezonu pred nama, a u nastavku smo izdvojili šest modela koji će prema njihovom mišljenju, odnosno prema viđenom na modnim pistama dominirati modnim kombinacijama.

1. VISOKI SJAJ

Tom ford, Miu Miu, Fendi... svi oni na svojim su modnim revijama pokazali metalik obuću visokog sjaja koja će na police s cipelama donijeti dozu blistavosti.

Visoki sjaj na modnoj reviji Toma Forda Visoki sjaj na modnoj reviji Toma Forda (Foto: Profimedia)

2. GLADIJATORICE

Ovaj model cipela vraća se zahvaljujući Louisu Vuittonu, Dioru i Vlanetinu. Obuća na vezanje svaku će kombinaciju učiniti božanstvenom.

Revija modne kuće Valentino za proljeće/ljeto 2022. Revija modne kuće Valentino za proljeće/ljeto 2022. (Foto: Profimedia)

3. VELIKE VISINE

Zahvaljujući Schiaparelliju, Chanelu i Versaceu topli dio godine obilježit će i visoke potpetice. Tu mislimo i na platforme i na klasične sipele na visoku petu za čije nošenje je potrebna ozbiljna praksa.

Revija modne kuće Versace Revija modne kuće Versace (Foto: Profimedia)

4. VRAG JE U DETALJIMA

Ponekad je jednostavnost najbolja opcija, a ponekad je dobro pomicati granice. Ovo proljeće to možete činiti odabirom obuće s neobičnim detaljima. Dizajneri štikli Loewe taj detalj su zamislili kao razbijeno jaje, dok su na Pradininim cipelama procvjetali cvjetovi i osvojili srca urednica Voguea.

Loewe štikle s neobičnim detaljem Loewe štikle s neobičnim detaljem (Foto: Profimedia)

5. UKRAŠENI GLEŽNJEVI

Zabavne cipele sa remenjem koje ne prolazi neprimijećeno još su jedan trend. Biseri i lanci oko gležnjeva tu su da nogama osiguraju dozu dramatičnosti i stave ih u centar pozornosti.

Tom Ford Cipele koje ukrašavaju gležnjeve također će obilježiti topli dio godine (Foto: Profimedia)

6. SVE JE U POTPLATIMA

Debeli potplati i pomalo futuristički modeli obuće još su jedan trend koji će obilježiti proljeće/ljeto 2022. godine.

Revija modne kuće Etro Revija modne kuće Etro (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju