Popularna hrvatska imena Martina i Martin većina povezuje s poznatim katoličkim svecem čiji se blagdan slavi 11. studenog. Znate li koje je tajno značenje tih imena u drugim kulturama?

Imena Martina i Martin potječu od latinskog imena Martinus, koje je pak izvedenica potekla od imena lika iz rimske mitologija, boga rata Marsa.

Sveti Martin, katolički svetac i biskup iz 4. stoljeća, velikim dijelom zaslužan je za popularnost imena Martin, koje se može pronaći u brojnim zemljama diljem svijeta, poput Engleske, Francuske, Njemačke, Švedske, Norveške, Danske, SAD-a i mnogih drugih. Iznimno je popularno i u Hrvatskoj, a naše Martine i Martini svoj imendan slave 11. studenog.

Slika nije dostupna Kratka i baš zvučna: 40 posebnih imena za djevojčice i dječake

Slika nije dostupna Zanemarena, a lijepa! 40 "starih" imena iz imendanskog kalendara za curice i dečke

Prema numerologiji, ljudi s tim imenom imaju velike liderske sposobnosti i duboko usađenu želju da budu vođe. Također im je potrebna velika doza samostalnosti. Istodobno se mogu fokusirati na velike stvari i voditi računa o detaljima. Vrlo su kreativni i znaju kako izraziti sebe kroz razne aktivnosti, a privlači ih i umjetnost. Kada je u pitanju karijera, često završe u poslovima zbog kojih postaju centar pozornosti.

Prema indijskoj astrologiji, Martine i Martini vrlo su stabilni, smireni, organizirani i odgovorni te u njih možete imati povjerenja. Strastveni su i brižni, daju puno ljubavi i žele biti voljeni.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju