Iako to uglavnom ne žele priznati, muškarci itekako primjećuju što žene nose i imaju mišljenje o našoj odjeći. Naravno, njihova vizija onoga što bismo trebale nositi svaki dan potpuno se razlikuje od naše

Nije teško pogoditi kakvu odjeću muškarci vole vidjeti na ženama.

Što manje, to bolje, našalio se hrvatski dizajner Ivica Skoko. U svakoj šali ima barem pola istine pa tako i u ovoj, a potvrđuju je i rezultati mnogih istraživanja koji na prvo mjesto omiljenih ženskih predmeta po izboru muškaraca stavljaju uske i kratke haljine.

Rezultati mnogih istraživanja koji prvo mjesto omiljenih ženskih predmeta po izboru muškaraca stavljaju uske i kratke haljine.

Muškarci više vole pripijenu siluetu koja naglašava obline, kaže Vjeko Franetović, polovica dizajnerskog dvojca koji stoji iza modnog brenda eNVy room. Nikica Ivančević dodaje kako su primijetili da muškarcima nije drag peplum kroj ili haljine rezane ispod grudiju jer ih to odmah asocira na trudnoću.

Zahtjevni su i kod cipela. Da se njih pita, mi bismo po cijele dane hodale u štiklama, a obuću ravnih potplata i niske pete zauvijek izbacile iz svojih ormara.

Kada nam dođe par problemi nastaju oko izbora cipela. Cure kažu da će obući balerinke na vjenčanicu, a muškarci balerinke ne podnose. Provedeno je jedno istraživanje prema kojem su muškarci spremniji na cesti pomoći ženi koja je u štiklama nego onoj koja je u ravnoj cipeli, kaže Nikica.

Ako ste mislile da nije bitno kako štikla izgleda, varate se. Naime, ne preferiraju štikle s čudnim potpeticama. S tim se slaže i Vjeko koji smatra da je klasična štikla i dalje najljepša varijanta na ženskoj nozi.

Žene moraju zapamtiti da je njihova udobnost ipak na prvom mjestu, bez obzira na to što njihove jače polovice misle o tome.

Da je muško viđenje najljepše ženske odjeće diskutabilno potvrđuje i Aleksandra Dojčinović: 'Stil onoga što žena voli nositi i onoga što se muškarcu sviđa na njoj – to su apsolutno dva svijeta. Naravno da je moguće uvijek izgledati poželjno muškarcu, izgledati najbolje moguće, ali žena se u tome mora osjećati dobro i mora zračiti.'

Zaključak je jednostavan – haljine, štikle, uski krojevi, istaknute obline i prorezi ono su što muškarci vole, ali žene ipak moraju zapamtiti da je njihova udobnost na prvom mjestu, bez obzira na to što njihove jače polovice misle o tome.

Mislim da bi se žene trebale oblačiti puno udobnije. Sportska elegancija isto može izgledati lijepo, seksi. Ja mislim da je to sve stvar pojedinca, da žena može doslovce u trenirci izgledati šarmantno. Ako se ti nekome svidiš, ako netko baci oko na tebe, možeš ti biti u pidžami i bit ćeš toj osobi jako lijep i privlačan, zaključio je Ivica Skoko.

Koji modni dodaci muškarcima nisu po volji pogledajte u prilogu InMagazina.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju