Odjeća može biti najveći ženski saveznik, ali i neprijatelj. Ovisno o krojevima, uzorcima i bojama modnih komada moguće je kreirati iluziju stanjenog struka, izduljenih nogu, i manje guze, ali i postići sasvim suprotan učinak. Evo na što trebate paziti


1. Nosite hlače ravnog kroja jer ovakav kroj izduljuje noge i vizualno smanjuje trbuh. Nasuprot tome, iz garderobe izbacite naborane hlače poput dimija koje imaju suprotni efekt.

2. Odjenite top širokog i okruglog izreza i pokažite rame. Ovaj dio tijela sporo stari te nudi jednostavni efekt instat-zavodljivosti. Imate li velike grudi, radije odaberite izrez V kroja.

3. Podvinite rukave na bluzama i vestama do laktova i tako stvorite iluziju mršavijih i izduljenijih ruku. Isti efekt možete postići i ako birate majice s tri-četvrt duljinom rukava.

4. Nosite potkušulje po mjeri koje pokrivaju područje trbuha s efektom laganog korzeta. One će stanjiti struk i kreirati iluziju mršavosti.

5. Na bluzu odjenite kardigan bez gumbi koji pokriva stražnjicu, i tako skriva 'viškove' na stražnjem dijelu tijelu. Ako ste visoki možete se 'priuštiti' i nešto dulji model veste, a svakako ga kombinirajte uz hlače ravnog kroja.

6. Crna boja je dobro poznata klasika koja vizualno stanjuje tijelo. S godinama, a posebno ako nosite crne komade oko lice ona može ostaviti dojam strogosti koji 'postaruje'. Umjesto toga kombinirajte crnu odjeću s pastelnim šalovima ili jaknama u nekoj življoj boji.

7. Koristite modne dodatke kako bi skrenuli pažnju s 'kritičnih' područja na tijelu. Primjerice, predimenzionirana ogrlica i tajice s odvažnim uzorkom skrenut će poglede sa struka.

8. Nađite dobre traperice koje vam pristaju saliveno. Modeli visokog struka i tamnih boja skrivaju viškove na trbuhu, bedrima i stražnjici, za razliku od boot cut modela.

9. Ako nemate ravan trbuh izbjegavajte guranje majici u hlače i suknje, jer ćete tako naglasiti viškove. Radije birajte bluze i majice do sredine trbuha koje lepršavo padaju preko ovog dijela tijela.

10. Nosite odgovarajući grudnjak! Premali grudnjak neugodno će se zarezati u tijelo i kreirati iluziju viška i tamo gdje ga nema. Preveliki grudnjak i nedovoljno zategnute naramenice, opustit će grudi, pa će cijeli dojam biti voluminozniji nego što bi uistinu trebao biti.

U našoj galeriji pogledajte kako se kombiniraju ovi savjeti za mršavljenje s odjećom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju