Zaboravili ste izvaditi iz zamrzivača meso koje planirate pripremiti za današnji ručak? Bez brige, nudimo vam odličan savjet za obavljanje ove naizgled nemoguće misije u tren oka


Za 'prirodno' odmrzavanje mesa u hladnjaku trebat će vam osam sati, na sobnoj temperaturi upola manje, a s ovim fora trikom samo 5 minuta. Pritom treba znati da trik ne uključuje korištenje mikrovalne pećnice.

Odmrzavanje u mikrovalnoj pećnici vrlo je popularan, ali riskantan potez kada nemate vremena za dugotrajnu proceduru. Naime, teško je odrediti vrijeme unutar koje ćete odlediti šniclu ili neki drugi komad mesa, a pritom ga ne početi kuhati.

Umjesto toga zgrabite:
2 metalna lonca
komad mesa
prozirnu plastičnu foliju
vodu iz pipe.

Postupak:

1. Postavite jedan lonac na dno s vrhom prema gore, u prozirnu vrećicu stavite šniclu koju želite odlediti, a s drugim loncem poklopite komad mesa.

2. U drugi lonac ulijte vruću vodu, pa pustite da se meso ovako odleđuje 5 minuta. Možda ćete morati produljiti vrijeme držanja mesa pod loncem ako je u pitanju deblji komad šnicle

3. Izvadite iz vrećice i pripremite meso na uobičajen način.

Zašto ovaj trik pali?
Metal, a osobito aluminij je odličan provoditelj topline. Komad mesa između dva metala, te u kombinaciji s masom vode koja pritišće površinu proteina brže će dosegnuti sobnu temperaturu.

Na ovaj način možete odmrznuti tanje šnicle od piletine, crvenog mesa ili ribe, kao i mljeveno meso koje je razvučeno na plitkoj podlozi.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju