Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Odličan savjet za odmrzavanje mesa u samo 5 minuta

07-09-2014 Piše Zadovoljna
komentari

Zaboravili ste izvaditi iz zamrzivača meso koje planirate pripremiti za današnji ručak? Bez brige, nudimo vam odličan savjet za obavljanje ove naizgled nemoguće misije u tren oka


Za 'prirodno' odmrzavanje mesa u hladnjaku trebat će vam osam sati, na sobnoj temperaturi upola manje, a s ovim fora trikom samo 5 minuta. Pritom treba znati da trik ne uključuje korištenje mikrovalne pećnice.

Odmrzavanje u mikrovalnoj pećnici vrlo je popularan, ali riskantan potez kada nemate vremena za dugotrajnu proceduru. Naime, teško je odrediti vrijeme unutar koje ćete odlediti šniclu ili neki drugi komad mesa, a pritom ga ne početi kuhati.

U trendu Čestitke: Sretan Božić Sretan Božić! Sretan Božić! Preuzmite ove čestitke i pošaljite ih dragim ljudima za Božić Tri ljepotice iz Zagreba u najtraženijim hlačama NEMAJU KONKURENCIJE Tri gracije iz Zagreba potvrdile koje su hlače najtraženije, bilo ljeto ili zima Ana Gruica Uglešić uvijek mami pažnju svojim modnim izborima Cjenovno prihvatljiva Ova haljina od 50 eura savršen je izbor za blagdanske zabave, ima je i Ana Gruica Uglešić i baš joj super stoji

Umjesto toga zgrabite:
2 metalna lonca
komad mesa
prozirnu plastičnu foliju
vodu iz pipe.

Postupak:

1. Postavite jedan lonac na dno s vrhom prema gore, u prozirnu vrećicu stavite šniclu koju želite odlediti, a s drugim loncem poklopite komad mesa.

2. U drugi lonac ulijte vruću vodu, pa pustite da se meso ovako odleđuje 5 minuta. Možda ćete morati produljiti vrijeme držanja mesa pod loncem ako je u pitanju deblji komad šnicle

3. Izvadite iz vrećice i pripremite meso na uobičajen način.

Zašto ovaj trik pali?
Metal, a osobito aluminij je odličan provoditelj topline. Komad mesa između dva metala, te u kombinaciji s masom vode koja pritišće površinu proteina brže će dosegnuti sobnu temperaturu.

Na ovaj način možete odmrznuti tanje šnicle od piletine, crvenog mesa ili ribe, kao i mljeveno meso koje je razvučeno na plitkoj podlozi.
 

Pročitaj još
Pročitaj još