Lisa Marie Presley (54), glazbenica i jedina kći rock 'n' roll legende Elvisa Presleyja, u četvrtak je umrla nakon što je hitno prevezena u bolnicu u Los Angelesu zbog srčanog zastoja.

Galerija Lisa Marie Presley obožavala je slavnog oca Lisa Marie Presley s roditeljima Lisa Marie Presley s roditeljima +1 Lisa Marie Presley s roditeljima

Teška srca moram podijeliti razornu vijest da nas je napustila moja prekrasna kći Lisa Marie. Bila je najstrastvenija, najsnažnija žena puna ljubavi koju sam znala, poručila je njezina majka Priscilla Presley u izjavi.

U javnosti se Lisa Marie posljednji put pojavila prije dva dana na dodjeli Zlatnih globusa kada se crvenim tepihom prošetala s Austinom Butlerom, zvijezdom biografskog filma Baza Luhrmanna "Elvis".

Slavna od rođenja

Lisa Marie Presley bila je slavna od trenutka kada je rođena, 1. veljače 1968. godine. Bila je jedina nasljednica očeve imovine, a kao kantautorica i sama je izdala tri albuma. Njezina glazbena karijera započela je debitantskim albumom “To Whom It May Concern" iz 2003. Slijedio je album "Now What" iz 2005., a oba su dospjela među 10 najboljih na Billboardovoj ljestvici albuma 200. Treći album, "Storm and Grace", objavljen je 2012.

Život Lise Marie Presley bio je obilježen smrću, tugom i gubicima od ranog djetinjstva. Udavala se i razvodila četiri puta, a brak koji je bio pod najvećim povećalom javnosti bio je s pjevačem Michaelom Jacksonom.

Borila se s ovisnostima, bila članica kontroverzne Scijentološke crkve. Sin Lise Marie Presley Benjamin Keough preminuo je 2020. godine u 28. godini života.

Lisa Marie imala je samo devet godina kada je preminuo njezin slavni otac. Bilo je to u kolovozu 1977. godine, kada je Elvis imao samo 42 godine, a Lisa Marie baš je u to vrijeme boravila na njegovu imanju Graceland. Nekoliko sati prije nego što se srušio, Elvis je svoju kćer poljubio za laku noć.

Odnos slavnog oca i kćeri uvijek je zanimao javnost, a povremeno ga se u intervjuima doticala i Lisa Marie.

Iako je imala tek pet godina kad su se njezini roditelji razveli, a devet kada je njezin otac umro, o Elvisu je uvijek imala što reći.

Lisa Marie Presley s roditeljima Lisa Marie Presley s roditeljima (Foto: Profimedia)

Tatina kći

Otac je djevojčicu obožavao. Jednom se prisjetila kako ju je privatnim avionom odveo u Idaho kako bi prvi put u životu vidjela snijeg. Proveli su pola sata uživajući u snježnom radostima, a onda otišli kući.

Djevojčica je nakon razvoda ostala živjeti s majkom, ali Elvis nije nestao iz njezina života. Budući da je preminuo kada joj je bilo samo devet godina, njezine uspomene na oca bile su najbolji izvor informacija o njihovu odnosu.

Kada je bila voljna razgovarati o toj temi, Lisa Marie jasno je dala do znanja da je svojeg oca obožavala, kao i on nju.

Bio je zaštitnički nastrojen, pun obožavanja i vrlo oprezan. Znala sam da sam voljena, u to nema sumnje. To nije nešto do čega je tako lako doći, ali bilo mi je vrlo očito i bilo je obostrano, rekla je u jednom od intervjua.

Jednom prigodom za New York Times izjavila je kako je njezin otac bio izvanredan, ne kao zabavljač, nego kao osoba.

Da, dobro je pjevao, i da, pjesme su bile sjajne. Ali to je bio on koji je dolazio kroz tu glazbu, objasnila je i dodala da je njezin otac bio veći od života.

Lisa Marie Presley s roditeljima Lisa Marie Presley s roditeljima (Foto: Profimedia)

Svojedobno je Lisa Marie progovorila i o posljednjoj interakciji s ocem rekavši da je to bio lijep trenutak.

Bio je 16. kolovoza, 4 ujutro i ja sam trebala spavati. On me našao i rekao da idem u krevet. Ja sam rekla OK i mislim da me poljubio, a ja sam otrčala. Onda je ušao u sobu i poljubio me za laku noć. Tada sam ga posljednji put vidjela živog, ispričala je Lisa Marie.

Naravno, život s Elvisom bio je pun izazova. Velik dio tog života uključivao je očevo samouništavanje pred njezinim očima, a onda i prerani odlazak. I sama je rekla da je imala stalnu potrebu brinuti se o njemu, ali i da je unatoč svemu uvijek bila tatina kći.

Ann-Margret Olsson i Elvis Presley - 5 Žena koju je Elvis volio više nego Priscillu: "Da je ostao s njom, život bi mu drugačije završio"

Elvis Presley Voli me nježno: 10 naj balada kralja rocka na koje žene padaju i danas

U konačnici, naslijedila je njegovu karizmu, oči, drski osmijeh i glas. Iako njezina glazbena karijera nikad nije eksplodirala kao očeva, njegov utjecaj bio je očito u njezinoj glazbi i tekstovima. Koliko mu se divila i koliko ga je voljela, potvrdila je i komentirajući spomenuti film "Elvis".

Taj film nije ništa manje od spektakularnog. Apsolutno je izvrstan. Austin Butler kanalizirao je i utjelovio srce i dušu mog oca na prekrasan način, rekla je, a onda pohvalila i režiju Baza Luhrmanna.

U filmu možete osjetiti njegovu čistu ljubav, brigu i poštovanje prema mom ocu kroz ovaj prekrasan film, i to je u konačnici nešto na što ja i moja djeca i njihova djeca možemo zauvijek biti ponosni, poručila je.

Austin Butler i Lisa Marie Presley Austin Butler i Lisa Marie Presley (Foto: Profimedia)


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju