U hotelu Esplanade u Zagrebu sinoć je održan prvi festival ljepote u organizaciji portala zadovoljna.hr po imenu Beautyfest. Festival je okupio vrhunske stručnjake s područja neinvazivne estetike, beauty brendova te zaljubljenice u dekorativnu i preparativnu kozmetiku.

Galerija Beautyfest by zadovoljna.hr u hotelu Esplanade Beautyfest by zadovoljna.hr u hotelu Esplanade u Zagrebu Beautyfest by zadovoljna.hr u hotelu Esplanade u Zagrebu +9 Beautyfest by zadovoljna.hr u hotelu Esplanade u Zagrebu

Prvi Beautyfest podržale su i mnoge slavne dame iz javnog života poput Bojane Gregorić, Darije Lorenci, Lejle Filipović, Almire Osmanović, Nine Violić, Lucije Lugomer, Mirne Maras, Monike Kravić, Sandre Perković i mnogih drugih.

Često ističemo da je zadovoljna.hr najbolja prijateljica svakoj ženi. Kroz beauty teme kontinuirano ih savjetujemo, informiramo, ali i osnažujemo da brinu o zdravlju i ljepoti svoje kože, što je ujedno bio i cilj upravo održanog Beautyfesta, rekla je Tihana Korać, urednica portala zadovoljna.hr.

Na prvom Beautyfestu održano je niz panela koje je moderirala Edina Pršić, a u kojem su otkriveni najmoderniji trendovi u tretmanima ljepote, tajne pravilne njege kože – izvana i iznutra, ali i kako održati mladoliki izgled.

Liječnica opće prakse, spec. akupunturolog i kozmetolog Sanja Malbaša-Gošović predstavila je teenlifting, odnosno tretman pomlađivanja na bazi struje kojim se podiže tonus kože, a koji se često naziva i teretana za lice.

O svojim iskustvima s ovom metodom neinvazivnog pomlađivanja pričale su glumica Nina Violić i bivša primabalerina Almira Osmanović koja su redovite klijentice već posljednjih 15, odnosno 20 godina. Tretman je ugodan, a rezultati su vidljivi - odmah, složile su se slavne dame.

Ljepota dolazi iznutra

Dr. spec antiage i regenerativne medicine Steffie Švaganović iz Neoderme podsjetila je sve okupljene da ljepota izvire iznutra, da su bore na ženskom licu rezultat njezina specifičnog životnog iskustva i da bismo ih trebali nositi – s ponosom.

Nutricionistica i kineziologinja Marija Andrijašević istaknula je kako nema brzih rješenja za željeni fizički izgled i da on uvelike ovisi o onome što jedemo i koliko se krećemo, a s njom se složila i psihologica Marija Granić.

Početak procesa starenja započinje nakon 25. godine života, odnosno nakon završetka razvoja svih organskih sustava. Najzamjetnija je na izloženim dijelovima tijela, odnosno na licu, otkrila je magistra farmacije Danijela Stojanović na panelu pod imenom "Njegovo veličanstvo - kolagen" o kojem je govorila zajedno s nutricionistikinjom Mirelom Marić i influensericom Petrom Ninčević. Beautyfest by zadovoljna.hr u hotelu Esplanade u Zagrebu Beautyfest by zadovoljna.hr u hotelu Esplanade u Zagrebu (Foto: Slaven Janđel)

Što smo stariji, koža postaje sve opuštenija i tanja. Da bismo joj povratili elastičnost, potrebno je nadomjestiti supstance koje se gube, a između ostalog i kolagen koji se može uzeti oralnom primjenom u vidu suplemenata.

Kolagen se može boostati i modernim neinvazivnim metodama za prirodnu regeneraciju kože polinukleotidima, a ako ako vam je potreban jaki lifting efekt tu je biostimulator na bazi polulaktičke kiseline, o čemu je govorila dr. med. spec. dermatovenerologije Jelena Jakić Petrović iz poliklinike Jakić, te njezina klijentica i  bacačica diska Sandra Perković.

Hrvatski brend organskog porijekla

Na panelima se govorilo i o tome kako nastaju kozmetički proizvodi, o čemu je progovorila formulatorica i farmaceutski tehničar Mirela Ilanić, ali i pokreće vlastiti brend na primjeru organske kozmetike uchka vlasnice Ivane Šimatović. Velika zagovarateljica organske kozmetike uchka je i make-up artistica Simona Antonović, koja ju preporučuje svim svojim klijenticama.

Posjetiteljice ovog festivala ljepote imale su prilike naučiti i male trikove za savršeno naneseni make-up, kao i jesenske trendove u šminkanju.

U Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade mogli su se upoznati i testirati noviteti preparativne kozmetike, a na raspolaganju je bio i Experience room gdje su se mogli iskušati revolucionarni tretmani ljepote.

Humanitarna nota festivala

Ulaz je bio besplatan za 200 prvih čitateljica koje su se registrirale za događanje preko portala zadovoljna.hr, dok su ostale imale priliku kupiti VIP ulaznice i tako dobiti pristup make-up radionici by Bipa, ulaz na koktel party, kao i poklon-vrećicu s vrijednim darovima.

Beautyfest je imao i veliku humanitarnu notu – prihod od prodaje VIP ulaznica bit će doniran udruzi Europa Donna za borbu protiv raka dojke i promicanje kvalitete života žena koje su liječene od ove bolesti.

O njihovu radu, kao i radu udruge Nismo same posjetiteljice su mogle više saznati i na samom događanju te ih podržati kupnjom prigodnih proizvoda.

Kako je bilo na prvom Beautyfestu, provjerite u fotogaleriji na početku teksta.

Bojana Gregorić Vejzović na Beautyfestu Bojana Gregorić Vejzović na Beautyfestu (Foto: Slaven Janđel/Zadovoljna.hr)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju