Ombre pramenovi još uvijek su i više nego popularni, a frizerski stručnjaci se trude svake godine ponuditi neku novu ombre tehniku s nešto svježijim efektom. Ovogodišnji hit su ombre pramenovi koji se rade s običnom četkom za kosu pod nazivom bruslight

Ombre pramenovi su već godinama najpopularnija tehnika bojanja kose. Iako je sam klasični ombre s vremenom donio i svoje brojne inačica, baza je ostala ista.

No da u frizerskom svijetu kreativnosti i inovacija ne manjka, dokazao je poznati Istambulski frizer i kolorist Ozden Kurtur čija tehnika bojanja kose u ombre stilu je postala pravi hit, a toliko je jednostavna da se može napraviti i kod kuće.

Ozden je na svom Instagram profilu podijelio fotografije i video na kojima izvodi najjednostavniju tehniku bojanja koja, po njegovim riječima, garantira najprirodnije ombre pramenove. Tajna njegove moći krije se u njegovom frizerskom 'oruđu' koje ne može biti jednostavnije.

 

Sıcak kahve ve karamel tonlarında bile renk yapılabilir #bruslight nasıl ama. #hudabeauty

A video posted by ozdenkurtur the most kuafor (@ozdenkurtur) on

Naime popularni frizer za izradu pramenova koristi jedno jedino pomagalo - četku za kosu, a na objavljenom videu  je otkrio samo djelić poznate tehnike bruslight.

Široka četka ima ulogu kista, a krupne iglice omogućavaju da se boja na kosu nanese puno brže i jednostavnije.

Za razliku od brojnih dosadašnjih ombre inačice poput lived-in tretmana, balayage, flamboyage, layage tehnika, bruslight rezultira prirodnijem izgledu kose i laganim osunčanim pramenovima koji se slojevito raspršuju kroz kosu.

Ovu tehniku bi mnogi rado isprobali sami kod kuće, no frizeri ističu kako, iako se čini jednostavno, ova tehnika ipak zahtijeva iskustvo, praksu i zlatne ruke profesionalca.

 

 

You can have the most natural color transitions with #brusligt #hudabeauty

A video posted by ozdenkurtur the most kuafor (@ozdenkurtur) on

 

#goodmorning

A photo posted by ozdenkurtur the most kuafor (@ozdenkurtur) on

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju