Suprotno vjerovanju, dehidrirana i suha kosa nisu isto i zato ta dva stanja, koja nikome nisu draga, zahtijevaju drugačije tretmane. Nekoliko je znakova uz koje možete prepoznati da vam je kosa dehidrirana, a reagirate li na vrijeme i s pravim režimom, možete se pozdraviti s tankom, beživotnom i oštećenom kosom.

Galerija L'Oreal Paris Elseve Hyaluron Plump maska L'Oreal Paris Elseve Hyaluron Plump serum bez ispiranja L'Oreal Paris Elseve Hyaluron Plump šampon i regenerator +1 L'Oreal Paris Elseve Hyaluron Plump režim

Osjećaj dehidracije prvi je znak da kosa postaje oštećena. To ćete prepoznati ako vam je kosa bez sjaja, kruta i gruba na dodir. Vlasi kose kojima nedostaje hidracija nemaju obujam, živahnost i punoću, što dovodi do kose beživotnog, tankog i oštećenog izgleda.

Dehidracija je znak oštećenja kose prije negoli ona postane zaista suha i oštećena. Suha kosa obično je rezultat prekomjernog izlaganja kemikalijama ili uređajima za stiliziranje kose koji uklanjanju prirodni masni sloj koji štiti kosu. Suhoj kosi stoga je potreban intenzivan oporavak pomoću aminokiselina, ceramida ili keratina, dok je dehidriranoj kosi potrebna hidracijska njega i zaštita za obnovu njezine punoće, mekoće i sjaja.

Hijaluronska kiselina u njezi kose

Hijaluronska kiselina već je dobro poznat sastojak svim ljubiteljicama njege kože. Zbog svoje sposobnosti da privlači količinu vode tisuću putu težu od vlastite težine posjeduje nenadmašnu sposobnost hidracije. Upravo zbog toga može pomoći svakom tipu kože, ali učiniti čuda i za dehidriranu kosu.


Njezine karakteristike mogu koristiti koži i vlasištu jer hijaluronska kiselina smanjuje dehidraciju i osnažuje barijeru kože, što pomaže u njezi osjetljivog vlasišta. Kada je riječ o kosi, na dugoj, suhoj, krhkoj ili lomljivoj kosi kutikula vlasi postaje oštećena, pa te vlasi više nisu zaštićene od vanjskih agresora. U optimalnom stanju vlas kose ima kompaktnu vanjsku kutikulu koja se sastoji od ljuskica, čija struktura omogućuje da voda klizi kutikulom. Iako hijaluronska kiselina ne može prodrijeti u vlas, njezin prirodni afinitet prema kosi znači da se može obaviti oko oštećenih vlasi. Na taj način hijaluronska kiselina služi kao njegujući sastojak za hidraciju, a vlas kose štiti od utjecaja trenja da ne bi postala lomljiva.

Režim za njegu kose s hijaluronskom kiselinom

Upotreba rutine za njegu kose s hijaluronskom kiselinom može pomoći vratiti kosi hidraciju i omogućiti hidracijsku njegu koja štiti zdrav i sjajan izgled kose. Koristeći taj moćni hidracijski sastojak L'Oreal Paris je izašao s novim režimom Elseve Hyaluron Plump posebno osmišljenim za dehidriranu kosu. Linija se sastoji se od četiri hidracijska proizvoda – šampon, balzam i maska za dehidriranu kosu, kao i serum bez ispiranja.
L'Oreal Paris Elseve Hyaluron Plump linija za kosu L'Oreal Paris Elseve Hyaluron Plump linija za kosu Foto: PR

Hyaluron Plump kremasti šampon osmišljen je za svakodnevno pranje kose, a tijekom čišćenja obavija kutikulu i hidriranjem vraća punoću svakoj vlasi kose. Ako se upotrebljava zajedno s balzamom iz iste linije, daje dugotrajnu hidraciju, a kosu čini sjajnijom, revitaliziranom i pruža više hidracije bez osjećaja težine. Rezultati bi se trebali vidjeti vrlo brzo, a upravo su takvi proizvodi visoko na popisu prioriteta svake žene.

Za dodatnu hidraciju u njegu kose može se uvesti i maska Hyaluron Plump jednom ili dva puta tjedno, kao i serum bez ispiranja iz iste linije. On trenutačno popunjava svaku vlas kose i pruža kosi više hidracije, a može se koristiti svakodnevno na mokroj ili suhoj kosi.

Odlučite li se isprobati novi L'Oreal Paris Elseve režim, želimo vam živahnu, hidriranu kosu zdravog izgleda. Dodatna prednost ove linije je što su dijelovi boce napravljeni od recikliranih materijala i onih koji se mogu reciklirati te se proizvode u ugljično neutralnoj tvornici. Tako je ovaj režim, osim za kosu, dobar i za naš planet.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom L'Oreal Paris po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju