Australski TV voditelj Richard Wilkins našao se na meti kritika zbog po mnogima neprimjerenog poteza koji je napravio na dodjeli Zlatnih globusa

Poznati australski voditelj Richard Wilkins kojeg Australci od milja zovu Dickie našao se u središtu internetske rasprave zato što je – odmjerio ženu.

Richard se javljao u emisiju "Today Show" uživo sa Zlatnih globusa i komentirao atmosferu na crvenom tepihu. U jednom trenutku pored njega je prošla dama u zlatnoj šljokičastoj haljini, a Richard ju je odmjerio od glave do pete i komentirao: "Opa, e to je haljina".

"O Dickie, drži oči naprijed. Hej, oči naprijed", doviknula mu je uz smiješak voditeljica Sylvia Jeffreys iz studija. On je pogledom opet pronašao spomenutu damu i na pitanje voditelja Tima McMillana tko je ona odgovorio da ne zna, ali da joj je haljina stvarno sjajna.

I dok su jedni komentatori s društvenih mreža ovo doživjeli isključivo kao bezazlenu i simpatičnu reakciju voditelja na lijepu ženu, drugi su ostali zapanjeni.

Smatrate li muško odmjeravanje komplimentom?

glasova:

Pravi primjer onoga što žene doživljavaju kada hodaju na bilo kojem javnom mjestu. Muškarci u nas zure kao da smo komad mesa. Kada će se žene u Hollywoodu oduprijeti ovome i prozvati muškarce zbog takvog ponašanja, komentirala je korisnica Twittera.

"On je primitivac, a reakcija je totalno neprofesionalna", izjavio je jedan muškarac i dodao kako sljedeći put na dodjelu moraju poslati ženu ili nekog odraslog muškarca.

Bilo je onih koji su stali u njegovu obranu. "Ljudi, smirite se. Samo je pogledao zgodnu ženu i udijelio joj kompliment. Nema potrebe za tolikim negativnim reakcijama", komentar je druge korisnice Twittera koja u Richardovom potezu ne vidi ništa loše.


 
Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju