Španjolska kraljica Letizia i kralj Felipe VI. posjetili su Kraljevsku tvornicu tapiserija u Madridu povodom velikog jubileja. Tvornica ove godine slavi 300. godišnjicu svog postojanja.

Galerija

Nakon potpisivanja Mirovnog ugovora iz Utrechta Španjolska je ostala bez belgijskog teritorija na kojem su bile i brojne radionice tapiserija. Zato je španjolski kralj Felipe V. odlučio napraviti tvornicu u Madridu i iz Antwerpena dovesti vrhunskog tapisera.

Slavni španjolski slikar Francisco Goya crtao je ilustracije prema kojima rađene tapiserije za kraljevske palače El Escorial i El Pardo, a te se ilustracije i danas mogu pogledati u madridskom muzeju Prado.

Kraljica Letizia i kralj Felipe VI. u Kraljevskoj tvornici tapiserija
Kraljica Letizia i kralj Felipe VI. u Kraljevskoj tvornici tapiserija (Foto: Getty Images)

Letizia i Felipe prošetali su tvornicom i razgovarali s radnicima koji su im pokušali malo približiti umijeće izrade veličanstvenih tapiserija.

Kraljica je, kao i uvijek, bila oličenje besprijekorne poslovne elegancije u jednostavnoj i primjerenoj odjevnoj kombinaciji.

Kraljica Letizia i kralj Felipe VI. u Kraljevskoj tvornici tapiserija
Kraljica Letizia i kralj Felipe VI. u Kraljevskoj tvornici tapiserija (Foto: Getty Images)

Kariranu sivu suknju brenda Massimo Dutti koju je opasala tankim remenom kombinirala je s crnom svilenom bluzom, klasičnim salonkama u istoj boji i malom torbicom.

Kraljica Letizia
Kraljica Letizia opet je bila oličenje poslovne elegancije (Foto: Getty Images)

Istu suknju nosila je i prošle godine, ali tada ju je kombinirala s uskom crnom majicom i debljim remenom. U pitanju je mala, ali jasna promjena zbog koje je taj stajling bio malo ležerniji. Ovaj put je uz dodatak svilene bluze, tanjeg remena i kose skupljene u lijepu punđu cijelo izdanje poprimilo jednu elegantnu notu.

Kraljica Letizia
Istu suknju kraljica je nosila prošle godine (Foto: Getty Images)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju