Većina nas misli kako poznate dame nemaju problema kod odabira odjeće. Na modnoj pisti primijete odjevni komad koji im se sviđa i on će ubrzo biti njihov. Međutim, situacija je potpuno drugačija čak i u svijetu ljudi koji si mogu priuštiti odjeću bez obzira na cijenu.

Mnogim ženama koje nose konfekcijski broj veći od 44 dobro je poznat ovaj scenarij. Ušli ste u dućan tražeći hlače u svojoj veličini, a prodavačice su vas obavijestile da brend ’ne proizvodi velike brojeve’.

Vrijeme je da modna industrija prihvati različitosti i krene s masovnom proizvodnjom odjeće za žene svih konfekcijskih veličina.

Ako ste mislili da se to događa samo nama ‘običnim smrtnicima’, prevarili ste se. Glumica Dasha Polanco, zvijezda serije ‘Orange Is The New Black’, u intervjuu za Vogue otkrila da teško pronalazi dizajnera koji će je odjenuti.

Nedavno se u potrazi za svečanom haljinom obratila brendu koji je često nosila i dobila nevjerojatan odgovor. Rekli su mi ‘Nisi konfekcijski broj koji mi radimo. Barem ne sada, možda u budućnosti’. To je veliko razočaranje, ali zato volim mlade dizajnere koji žele raditi odjeću za mene. S ljudima koji vole moje obline i prihvaćaju ih baš kao što ja to radim, rekla je glumica koja priznaje kako odbija nositi brendove koji je u početku nisu željeli odijevati, a sada joj žele slati svoju odjeću.

 

A photo posted by Liz Black (@psitsfashion) on

Vrijeme je da modna industrija prihvati različitosti i krene s masovnom proizvodnjom odjeće za žene svih konfekcijskih veličina, a upravo je to poruka modne novinarke Liz Black koja se upustila u zanimljiv projekt.

Radila sam u brojnim modnim salonima, bavila se uzorcima s modnih pista i uvijek mi je bila nevjerojatna razlika između veličine tih majušnih komada i veličine mog tijela, rekla je Liz za magazin People.

 

A photo posted by Liz Black (@psitsfashion) on

Zbog toga je odlučila pozirati s odjećom poznatih dizajnera kako bi ilustrirala drastičnu razliku u konfekcijskim veličinama. Ni jedan odjevni komad korišten na snimanju nije uspjela odjenuti.

 

A photo posted by Liz Black (@psitsfashion) on

Nadam se da će fotografije poslati jasnu poruku. Želim šokirati one koji će ih vidjeti. Ovo je poruka cijeloj modnoj industriji. Osjećam da su se stvari promijenile na bolje, ali postoji jedan aspekt od kojeg se dizajneri još uvijek nisu maknuli - još uvijek na piste šalju iste modele. To ne znači da moramo izgubiti taj oblik tijela. Ne želim posramiti prirodno mršave ljude, ali od tih modela često se traži da svoju težinu dovedu na kilažu manju od prirodne samo kako bi stale u tu odjeću, zaključuje Liz.

 

A photo posted by Liz Black (@psitsfashion) on

 

A photo posted by Liz Black (@psitsfashion) on

 

A photo posted by Liz Black (@psitsfashion) on

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju