Oprah Winfrey uvijek je otvoreno govorila o svojoj borbi s kilogramima, a njene dijete često su imale jo-jo efekt. No, 62-godišnja voditeljica prije nekog vremena izgubila je 20 kilograma s trajnim rezultatom, a u novom intervjuu otkrila je što joj je u tome najviše pomoglo

U posljednjoj borbi s kilogramima u kojoj je izgubila 20 kilograma, Oprah Winfrey napravila je jednu jedinu promjenu koja joj je pomogla da uspije: prestala je biti fokusirana na brojku na vagu.

Oprah Winfrey uvijek je otvoreno govorila o svojoj borbi s kilogramima, a njene dijete često su imale jo-jo efekt

Nakon što joj to koliko će kilograma izgubiti i koliku tjelesnu težinu mora doseći prestalo biti najvažnije, Oprah je uspjela smršavjeti toliko da bude u potpunosti zadovoljna svojim izgledom.

S 90 kilograma bila sam zadovoljna. Nikada prije nisam bila toliko zadovoljna svojom težinom. A onda sam i s 85 kilograma bila zadovoljna. Ako ne izgubim odmah još koji kilogram, bit ću zadovoljna. Ispunjenost života i prihvaćanje samih sebe takvima kakvi jesmo – to nikada prije nisam radila. Uvijek sam mučila samu sebe jer mi je najvažnije bilo doseći određeni broj kilograma, ispričala je Oprah za magazin "Weight Watchers". Pročitajte i 10 životnih lekcija Oprah Winfrey koje su nam otvorile oči.

Umjesto toga da opsesivno gleda brojku na vagi i bude frustrirana ako ne vidi onu koju je željela vidjeti, potpuno je promijenila način razmišljanja.

Kada sam počela gubiti kilograme, fokusirala sam se nake određen stvari. Mogla sam smršavjeti kako bih stala u haljinu, ili zbog nekog događanja kojem sam trebala prisustvovati ili kako bih se svidjela drugima.
Ali ti razlozi nisu bili dovoljno da bih kilograme zauvijek izgubila i oni su se uvijek vratili.

Ovoga puta promijenila sam ono na što se fokusiram – sada mi je u fokusu da budem što zdravija, fizički, emocionalni i duhovno. I ovoga puta lakše sam smršavjela jer sam imala jasniji cilj, dodala je Oprah Winfrey.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju