Zadovoljna.hr
pretraživanje
  • Moda & ljepota
  • Zdravlje & Prehrana
  • Posao & Obitelj
  • Ljubav & Sex
  • Dom & Uređenje
  • Kultura & Zabava
Upravljaj obavijestima
  • Pratite Zadovoljna.hr
  • Nova TV
  • Dnevnik
  • Punkufer
  • Punkufer
  • Showbuzz
  • Pišite nam
  • Uredništvo
  • Oglašavanje i marketing
  • Uvjeti korištenja
  • © Zadovoljna.hr
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Putovanja
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Zdravlje & prehrana

Ostaci od ručka koje ne smijete ponovno pripremati i jesti

02. siječnja 2016 Piše Zadovoljna
Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Koliko puta vam se dogodilo da ste ostatke od ručka sklonili u stranu te ih ponovno pripremili za večeru? Iako ovo radimo svi, važno je znati kako s nekim ostacima hrane treba biti itekako oprezan jer vam mogu naškoditi


Pečeno crveno meso
Pečenu svinjetinu, teletinu ili janjetinu mnogi obožavaju jesti friško pečenu, ali i hladnu i tako bi trebalo i ostati. Naime pečeno crveno meso nikako ne bi smjeli ponovno peči ni kuhati, jer tijekom termičke obrade ono mijenja strukturu koja nikako ne paše našem tijelu.

Tijekom dvostruke pripreme mesa mijenja se sastav proteina koji organizam ne može ili vrlo teško probavlja te zbog toga može postati i izazvati probavne tegobe.

Perad
Pileće ili pureće meso jedna je od namirnica koju najčešće jedemo. Iako vrlo često uživamo u ostacima pečene ili kuhane peradi od ručka, ovakvo meso trebali bi jesti isključivo hladno, bez ikakve dodatne pripreme, čak i ako se ono nalazi na pizzi lii u sendviču.

Riječ je o kemijskim reakcijama koje se događaju u mesu peradi ako se ono priprema dva puta. 'Reciklirani' ručak tako može izazvati različite želučane i crijevne tegobe.

Juha
Juha je mnogima prava okrijepa i nezaobilazni dio obiteljskog ručka i/ili večere. Iako ovu ukusnu tekućinu naše tijelo obožava, dobro pazite ako je planirate spremiti za kasnije i poslužiti drugi ili treći dan jer ona može izazvati zdravstvene tegobe.

Naime, već spomenuto meso iz juhe ne smijete podgrijavati zajedno s juhom, a to vrijedi i za povrće iz juhe, posebno celer. Dakle, planirate li juhu jesti i idući dan, procijedite je da ostane bistra te spremite u hladnjak, a ako je želite poslužiti neki drugi dan, spremite je u plastičnu posudu i pohranite u zamrzivač.

Podijeli
  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Viber
  • Email

Čitaj dalje

Još vijesti

 
Prati nas i na Instagramu!
Koji su vaši dojmovi na Advent??
@dasa_kovacevic
Savršeno prženu, hrskavu, taman slatku Morning Lab granolu Zagrepčanke Tijane potražite na policama Startaj Hrvatska u svim INTERSPAR i odabranim @spar trgovinama
Neopisiva ljubav s pastom... ❤
@divaisback 
#pastalover #zadovoljnahr
Želimo vam ugodnu sredinu tjedna! 😍
@iris_burbonov 
#bouquet #flowers #zadovoljnahr
pretraživanje
  • Pratite Zadovoljna.hr
  • Nova TV
  • Nova Plus
  • Punkufer
  • Punkufer
  • Showbuzz
  • Kreni Zdravo
  • Pišite nam
  • Uredništvo
  • Oglašavanje i marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Politika zaštite privatnosti
  • Politika o kolačićima
  • Upravljaj obavijestima
  • © Zadovoljna.hr
Zatvori

MODA, LJEPOTA, LJUBAV, ZDRAVLJE,
UREĐENJE DOMA, SAZNAJ SVE ŠTO TREBAŠ
ZA SEBE NA JEDNOM MJESTU.

Prijavi se na
newsletter!

Please don't insert text in the box below!
modal close