Princeza Diana bila je jedna od najvećih beauty ikona 20. stoljeća. Za svaki njezin korak, kao i promjene izgleda, čitav svijet je znao. Od plave olovke za oči do ikonične kratke plave kose, Diana je uvijek sve ostavljala bez daha. Iako je bila prirodno lijepa, Lady Di se također pridržavala određenih beauty pravila.

Njezina vizažistica Mary Greenwell jednom je rekla kako je „princeza shvaćala moć frizure i šminke, a to nikada ne bi trebalo biti podcijenjeno“. Tako se lijepa princeza Diana uvijek pridržavala ovih osam beauty pravila.

1. Pravilna njega lica treba biti dio svakodnevne rutine. Diana je to znala, te je svaki dan čistila i tonizirala kožu, mazala lice kremom i zatim nanosila serum s SPF-om.

2. Uvijek se dobro naspavajte. Kvalitetan san je bio obavezan za princezu, jer je znala da manjak sna kožu čini blijedom i umornom.

3. Sve treba raditi u umjerenosti. Kada je počela surađivati s vizažisticom Mary Greenwell, Diana je smanjila s ispijanjem alkoholnih pića, te joj je koža izgledala zdravije.

4. Imajte svoj prepoznatljivi makeup look. Diana bi svoj poznati look započela s nanošenjem kreme na lice, pa podlogom koja bi bila iste nijanse kao i boja njezine kože, a zatim bi osvježila područje ispod očiju s korektorom. Dodala bi još samo maskaru te ruž koji je tada željela nositi.

Princeza Diana shvaćala je moć šminke i frizure

5. Nikad ne koristite tuš ili olovku za oči koja je iste boja kao vaše oči. Sama Diana znala je često nositi plavu olovku za oči, no nakon što je upoznala Greenwell prestala je s time. Naime, olovka iste boje kao i prirodna boja očiju neće ništa učiniti za vaše oči, odnosno ostat će nenaglašene.

6. Maskaru nanosite od korijena trepavica. Kad god bi se Diana sama šminkala, Greenwell ju je naučila da maskarom uvijek prekrije i korijen trepavica.

7. Prije izlaska iz kuće našpricajte se s parfemom. Princeza je uvijek nosila parfem kao završni pečat svakog svog looka.

8. Kada je kosa u pitanju, riskirajte. Dok je bila 1990. na snimanju s časopisom Vogue, Diana je tražila frizera Sama McKnighta da učini ono nezamislivo i ošiša joj kosu na kratko. Upravo danas pamtimo takvu Dianu s prepoznatljivom kratkom frizurom koja je tada zapanjila Britance.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju