Lišće pada, gotovo ga više i nema, a osjećate kako vam padaju i koncentracija i raspoloženje? Kraći dani vam znače i kraći fitilj? To uopće ne mora biti tako. Jesen može značiti i veselo razdoblje obojano šarenim džemperima, pitom od jabuka s cimetom i toplom šalicom čaja. Evo što sve možete učiniti da takva jesen postane stvarnost.

Galerija Pronađite radost u jesen Izložite se Suncu Na vrijeme idite u krevet +3 Tjelovježba uvelike doprinosi i vašem raspoloženju

Prije nekoliko tjedana smo bili žrtve još jednom pomicanju sata i prelasku na zimsko računanje vremena. To je samo potvrda kako smo zagrabili u debelu jesen te da će dani biti kraći, a zalasci sunca prerani i nimalo romantični. Ovo nikako ne znači da vam treba pasti mrak na oči, možete poduzeti određene korake kako biste sačuvali dobro raspoloženje bez obzira na kratkoću dana, dužinu noći ili stanje u svijetu.

Kako ostati pozitivna usprkos svemu?

Izložite se Suncu, neka manjak dnevnog svjetla ne bude vaš problem

Ako Sunčeva svjetlost pozitivno utječe na biljke i pomaže im u procesu fotosinteze, onda je posve jasno koliko Sunčeva svjetlost može utjecati na sve žive organizme. Ljeti smo dobre volje jer smo izloženi Sunčevoj svjetlosti, ali kako se dan skraćuje, a Sunčeve svjetlosti je manje, tako smo i sve manje u prilici dobiti dovoljnu količinu ove prijekopotrebne svjetlosti.

Izložite se Suncu Izložite se Suncu Foto: PR

Pokušajte provesti barem pola sata na svježem zraku pod nebeskim svodom, daleko od fluorescentnih svjetiljki i radijatora. Oblačno je, kažete? Solarne ćelije prikupljaju Sunčevu svjetlost i tijekom oblačnih dana za pokretanje različitih električnih strojeva i naprava pa ćete tako i vi osjetiti dobrobit izloženosti Suncu koje prodire kroz oblake. Postanite lovci na sunce, vaš organizam će vam biti zahvalan.

Na vrijeme idite u krevet

Na vrijeme idite u krevet Na vrijeme idite u krevet Foto: PR

San igra vrlo važnu ulogu u očuvanju vašeg fizičkog i mentalnog zdravlja. Dovoljna količina kvalitetnog sna poboljšava kvalitetu života, a nepobitna je činjenica da vaše raspoloženje odražava način na koji spavate. Pokušajte preskočiti skrolanje društvenim mrežama ili gledanje romantičnih komedija tik pred spavanje kako biste uspjeli uloviti 7 ili 9 sati sna. Pokušajte lijegati i buditi se u isto vrijeme, to će uvelike pomoći vašem bioritmu.

Vježba

Tjelovježba uvelike doprinosi i vašem raspoloženju Tjelovježba uvelike doprinosi i vašem raspoloženju Foto: PR

Osim održavanja fizičke forme i izbjegavanja panike pred ljetne mjesece, tjelovježba uvelike doprinosi i vašem raspoloženju - otpušta stres, poboljšava koncentraciju i ostale kognitivne funkcije, a također vas priprema za bolji san. Ne morate trčati kao vaše prijateljice, slobodno radite ono što vas ispunjava. To može biti sat zumbe ili yoge, slobodno penjanje ili čak sat salse s partnerom.

Zdrava i uravnotežena prehrana

Raznovrsna prehrana ispunjena kvalitetnim namirnicama bogatim nutrijentima će vam osigurati dovoljnu količinu energije, ali i pomoći vam da se lakše nosite sa stresom koji proviruje na svakom koraku. Brojni ljudi koji vode brigu o svom dobrostanju posežu i za kvalitetnim dodacima prehrani koji nadoknađuju i osiguravaju dovoljnu količinu hranjivih tvari u organizmu.

  Zdrava i uravnotežena prehrana Zdrava i uravnotežena prehrana Foto: PR

Jedan od najčešćih dodataka prehrani je i magnezij koji pospješuje kvalitetu sna, pomaže kod migrena, ali i pri smanjenju umora te kontinuirane iscrpljenosti.

Upravo zato vam je na raspolaganju Magnezij Positivo - dodatak prehrani koji vam pomaže u svakodnevnoj borbi s umorom i iscrpljenosti. Odlična je vijest da pored magnezija, Magnezij Positivo sadrži i šafran koji pozitivno utječe na promjene raspoloženja i sjajan je pomoćnik u bitci s lošim raspoloženjem. Svakodnevne obveze će biti manji bauk i jauk, a uistinu ćete se moći opustiti i uživati u mirnim trenucima

Magnezij Positivo® kapsule Magnezij Positivo® kapsule Foto: PR

Razbijte brigu uz kapsule Magnezij Positivo koje sadrže jedinstvenu kombinaciju magnezija, vitamina B6, hidrolizata mliječnih bjelančevina (Lactium) I SafrInside ekstrakta šafrana koja pomaže u situacijama trenutne ili kontinuirane iscrpljenosti te podržava dobro raspoloženje. Osim toga, vitamin B6 služi normalnom metabolizmu stvaranja energije pa ćete i hranjive tvari iz hrane iskorištavati bolje i učinkovitije. Svakodnevne životne situacije su lakše uz dodatke prehrani s elementima koji su dostupni u prirodi.

Proizvod mogu konzumirati osobe starije od 12 godina - dvije kapsule dnevno doprinose normalnom funkcioniranju živčanog sustava i normalnoj psihološkoj funkciji. Osim toga, magnezij doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti, dok ekstrakt šafrana podržava dobro raspoloženje.

Magnezij Positivo je siguran dodatak prehrani koji će vam pomoći da zadržite osmijeh na licu i mirno stanje uma.

Ako pada lišće, ne mora i vaše raspoloženje. Nemojte razbijati glavu oko gluposti i preći na mračnu stranu, posvetite se ljepšim trenucima u životu. Umjesto joooooj, ostani svoj uz Magnezij Positivo.

Magnezij Positivo® kapsule Magnezij Positivo® kapsule Foto: PR

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju