Na sinoćnjoj 96, dodjeli Oscara u Dolby Theatru u Los Angelesu kao najbolja sporedna glumica trijumfirala je Da'Vine Joy Randolph za ulogu u filmu "The Holdovers", a ono što je bilo još trijumfalnije, bio je njezin emotivan govor, po mnogima jedan od najupečatljivijih i najinspirativnijih.

Galerija Da’Vine Joy Randolph Lupita Nyong'o srdačno je najavila dobitnicu Da’Vine Joy Randolph s osvojenim Oscarom +1 Da’Vine Joy Randolph na pozornici 96. dodjele Oscara

37-ogodišnja glumica nagradu nije dobila neočekivano jer je prije toga pomela konkurenciju i na Zlatnim globusima, BAFTI, SAG-u i Critics' Choice Awards.

Prije nego što je objavljena njezina pobjeda, predstavila ju je Lupita Nyong'o, koja je glumičinu izvedbu opisala kao počast onima koji su pomogli drugima da se izliječe unatoč vlastitoj boli.

Noseći divnu puderastoplavu haljinu sa šljokicama i perjem Louisa Vuittona, Randolph je započela svoj emotivni govor uplakana, zahvalivši svojoj majci koja ju je potaknula da se bavi glumom, usmjerivši ju tako s karijere pjevačice na karijeru glumice, kao i bivšoj profesorici na čijim je predavanjima glume bila jedina crnkinja.

Da’Vine Joy Randolph na pozornici 96. dodjele Oscara Da’Vine Joy Randolph na pozornici 96. dodjele Oscara (Foto: Afp)

Glumica je sebe vidjela kao buduću pjevačicu, ali njezina je majka uočila u njoj žar i strast potrebne za karijeru glumice.

Mama mi je rekla: 'Prijeđi preko te ulice do kazališnog odjela, tamo ima nešto za tebe.' Zahvaljujem svojoj majci što je to učinila. Zahvaljujem svim ljudima koji su stali na moj put i bili uz mene, uveli me i vodili. Jako sam zahvalna za sve vas prekrasne ljude vani, rekla je.

Toliko sam se dugo molila … Uvijek sam željela biti drugačija, ali sada shvaćam da samo trebam biti svoja. Zahvaljujem vam što ste me vidjeli.

"Rekli ste mi da sam dovoljna"

Bivšoj je učiteljici glume poručila:

Kad sam bila jedina crna djevojka u razredu, vidjeli ste me i rekli mi da sam dovoljna. Kad sam vam rekla ‘Ne vidim se.’, rekli ste, ‘To je u redu. Iskovat ćeš svoj vlastiti put.'

Prije nego što je otišla s pozornice, Randolph je pohvalila svoj tim jer joj je pomogao prebroditi neizbježne stresove koji su došli s blještavilom i obavezama sezone dodjela nagrada.

U filmu The Holdovers dobitnica Oscara nosi tešku i snažnu ulogu majke Mary Lamb koja je izgubila sina u Vijetnamskom ratu, a radi kao upraviteljica školske kantine.

Da’Vine Joy Randolph s osvojenim Oscarom Da’Vine Joy Randolph s osvojenim Oscarom (Foto: Afp)

Emma Stone osvojila je svog drugog Oscara za najbolju glumicu Kreacija dostojna glavne favoritkinje? Emma Stone preuzela Oscara u poderanoj haljini

Charlize Theron nosila je nakit draguljarske kuće Boucheron na dodjeli Oscara Nakit je spektakl: "Ledeno" oskarovsko izdanje predivne Charlize Theron vjerne Dioru

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju