Najdraži razgovori, mali znaci pažnje i kvalitetno vrijeme provedeno s bliskim prijateljicama, male su radosti koje nas obogaćuju i podsjećaju na to da je pravi prijatelj oslonac i istinsko bogatstvo u koje vrijedi uložiti.

Galerija Kolačići sa štrudlicama Kolačići sa štrudlicama Kolačići sa štrudlicama +19 Kolačići sa štrudlicama

U ritmu užurbane svakodnevice zbog koje sebe i svoje potrebe često stavljamo u drugi plan, brojne obaveze prepreka su koja nas često odvaja od onog dragocjenog – bliskih prijateljica. U trci s vremenom, ponekad se izgubi čarolija zajedništva i intimnosti koju dijelimo s onima koji nas najbolje poznaju zbog čega je nadolazeći Dan žena idealna prilika da na trenutak zastanemo, nadoknadimo propušteno i posvetimo im sebe i svoje vrijeme.

Iskoristite ovu posebnu priliku kao podsjetnik na snagu i ljepotu ženskog prijateljstva, nepresušne podrške i ljubavi koja je ublažila i olakšala toliko životnih izazova.

Bilo da se radi o večernjem druženju ili vikendu rezerviranom za najdražu žensku ekipu, iznenadite prijateljice malim znacima pažnje koji će uveličati druženje. Osim praktičnih kanapea, brusketa ili omiljenog jela u kojem možete uživati uz najdraže vino, za dodatnu dozu slatke radosti pripremiti im možete jednostavni desert koji će ih oboriti s nogu.

Preslatki kolačići ukrašeni cvijećem u kojima Lasta štrudle od smokve i čokolade savršeno igraju ulogu biskvita idealna su poslastica u kojoj se uživa uz zdravicu u najdražem društvu.

Kolačići sa štrudlicama Kolačići sa štrudlicama Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio

Kolačići sa štrudlicama – sastojci:

  • 300 ml slatkog vrhnja
  • 200 g bijele čokolade
  • 250 g Lasta štrudle smokva
  • 250 g Lasta štrudle čokolada
  • 200 grama kuglica s bijelom čokoladom i karamelom
  • ½ žličice arome vanilije
  • Prstohvat cimeta
  • Suho dekorativno cvijeće/jestivo cvijeće za slastice


Kolačići sa štrudlicama – priprema:

  1. Na vatri zagrijte 150 ml slatkog vrhnja. Potom u dublju posudu dodajte usitnjenih 200 g bijele čokolade i prstohvat cimeta pa preko smjese prelijte prethodno zagrijano slatko vrhnje. Pričekajte 2-3 minute i potom miješajte dok se bijela čokolada u potpunosti ne rastopi odnosno dok se cijela smjesa ne sjedini.
  2. Isti postupak ponovite prilikom pripreme kreme od kuglica s bijelom čokoladom i karamelom i slatkim vrhnjem. U smjesu ovog puta treba dodati aromu vanilije. Obje kreme odložite u hladnjak na minimalno sat vremena dok se u potpunosti ne ohlade.
  3. Ohlađene kreme miksajte do kremaste teksture.
    Kolačići sa štrudlicama Kolačići sa štrudlicama Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio
  4. Prethodno pripremljenu kremu prebacite u jednokratne vrećice za ukrašavanje. Lasta štrudle smokva ukrasite kremom od bijele čokolade i cimeta, dodajte jestivo ili dekorativno cvijeće po želji. Kremom od karamele i vanilije obogatite Lasta štrudle od čokolade, ukrasite po želji i servirajte. Uživajte!

Kolačići sa štrudlicama Kolačići sa štrudlicama Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio

Maleni i preslatki kolačići čiji okusi osvajaju jednako kao i njihova dekoracija, postat će idealni slatki zalogajčići koji će upotpuniti žensko druženje. S bogatim punjenjem od smokve i čokolade, Lasta štrudle postat će savršena baza za slasni kolačić dodatno obogaćen ukusnom i laganom kremom. Osim paketa od 250 g, Lasta štrudlice pronaći možete i u manjim pakiranjima od 125 g ili pak mini pakiranja štrudle 2 go koji mogu postati mali znak pažnje, slatki poklon koji će razveseliti omiljene žene u vašem životu.

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Lasta po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju