Osnovna škola Eugena Kumičića iz Velike Gorice pokrenula je hvalevrijednu inicijativu kojom se želi pomoći razvoju privrede u Vukovaru. Prijedlog je da svi učenici u školi nose iste tenisice Borovo

Priča iz OŠ Eugena Kumičića iz Velike Gorice koja je počela prije dvije godine pokretanjem akcije prikupljanja namirnica za socijalne trgovine u Vukovaru mogla bi dobiti svoj nastavak kroz još jednu humanitarnu inicijativu.

OŠ Eugena Kumičića iz Velike Gorice pokrenula je inicijativu kojom se želi pomoći razvoju privrede u Vukovaru. Prijedlog je da svi učenici u školi nose iste Startas tenisice iz Borova

Naime, škola je kroz Vijeće roditelja predložila da svi učenici nose jedinstvenu obuću Startas, proizvod tvrtke Borovo, čime žele pomoći privredi grada Vukovara, piše portal narod.hr.

Ravnateljica škole Snježana Pavić ideju za ovu akciju dobila je od dviju profesorica iz vukovarske Ekonomske škole koje su započele istu akciju.

'Kolegica iz geografije u našoj je školi prije dvije godine pokrenula akciju prikupljanja namirnica za socijalnu trgovinu u Vukovaru. To je postala tradicija škole - cijela škola prikuplja namirnice. Naime, već godinama idemo u Vukovar s našim osmašima na terensku nastavu', izjavila je ravnateljica za narod.hr.

Svoju ideju predložila je jednom roditelju, predsjedniku Vijeća roditelja u školi koji je pripremio listiće s prijedlogom da svi učenici u školi nose bijele Startas tenisica, što bi bilo i svojevrsno uvođenje školske uniforme koju već nose učenici u školama u Osijeku i Šibeniku.


Trenutno se čeka povratna informacija roditelja, a odaziva je prilično velik, dodaje ravnateljica OŠ Eugena Kumičića.

'Dosta je roditelja zainteresirano. Ljudi s kojima se susrećemo oduševljeni su idejom', kaže ravnateljica te ističe da joj je želja uvesti i dvodnevne izlete u Vukovar za razliku od jednodnevnih kakvi su trenutno u praksi.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju