Zagrebačka privatna Osnovna škola Centar upisuje učenike prvog i drugog razreda. Ovo je jedina privatna osnovna škola u Zagrebu koja prati kurikulum Ministarstva znanosti i obrazovanja, a klince uči važnim stvarima - kroz igru i puno zabave.

Moje dijete dolazi sretno doma. Zadaću iz škole ne nosi kući, a nama to omogućuje kvalitetnije zajedničko obiteljsko vrijeme.

Recimo, igrajući se jer smatram da u ovoj dobi djeci nedostaje igre i slobodnog vremena, a ova škola uz odličan program i učitelje to pruža, kaže majka djevojčice Julije koja pohađa prvi razred zagrebačke privatne Osnovne škole Centar.

U ovoj školi nema zvona, ne nose se teške torbe i knjige, nema domaćih zadaća jer se nastavni sadržaj usvaja tijekom nastave.

Igra je sastavni dio dana u kojem djeca kroz međusobnu komunikaciju razvijaju socijalne vještine i grade prijateljstva. Vrijeme za usvajanje određenog sadržaja određuju kvalificirani učitelji na osnovu vlastite procjene trenutačnog interesa, mogućnosti i potreba djece. Ovo je škola sretne djece!

Želimo i težimo školi lišenoj stresa i frustracija, koja ima srce i dušu i gdje su zagrljaji s učiteljima uobičajeni.

OŠ Centar OŠ Centar mjesto je puno znanja, ali i zabave (Foto: Borna Subota)

Školu koja je po mjeri svakog djeteta i gdje se bez straha pomiču granice tradicionalnog poučavanja. Ideja za otvaranjem ove škole sazrijevala je nekoliko godina, a potaknuli su nas roditelji djece koja su pohađala naš Dječji vrtić Šarena loptica, kaže Diana Albert Sladoljev, ravnateljica škole.

Slika nije dostupna "Tako se postaje čovjek": Učenici zagrebačke škole obrijali glavu u znak podrške bolesnom prijatelju

Osnovna škola Centar provodi program robotike, abakusa, informatike, engleskog i njemačkog jezika, dramski program kao poticaj jačanju socijalnih i prezentacijskih vještina, domaćinstva te vrtlarstva kao protutežu informatičkim sadržajima i priliku da budu u kontaktu s prirodom i uče o održivom razvoju.

OŠ Centar OŠ Cenatr (Foto: Borna Subota)

Tu je i pojačani program tjelesnog pod vodstvom kineziologa kojim dižemo svijest o zdravim stilovima života, kao i program emocionalnog opismenjavanja i emocionalne podrške koji vode naša psihologinja i učitelji.

Slika nije dostupna Domaćinstvo u školama: Srednjoškolci diljem Hrvatske zasukali rukave

U sklopu informatičke učionice koriste iMac, a tijekom nastave iPad. Imamo i pametnu ploču i sjajnu aplikaciju mozaBook, dodaje Diana Albert Sladoljev.

Učitelji u ovoj školi djeci pružaju emocionalnu podršku kroz razgovor, radionice ili neki oblik mindfulness programa (vježbe disanja, vizualizacije, opuštanja, meditacije). Mališani usvajaju nastavni sadržaj kroz projektnu nastavu i uče kako istraživati.

Dijete u fokusu, učenje bez stresa

Škola ima produženi boravak, a svi navedeni programi uključeni su u cijenu školarine, kao i četiri zdrava i uravnotežena obroka dnevno.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju