Možete li prepoznati originalnu torbu i "lažnjak"? Stručnjakinja za autentičnost i kontrolu kvalitete dobro zna po čemu se one razlikuju

Galerija Torba modne kuće Chanel Torba modne kuće Louis Vuitton Torba modne kuće Hermes +6 Torba modne kuće Gucci Torbe poznatih modnih kuća mogu se kupiti direktno od proizvođača ili pak preko njihovih distributera. Također su dostupne i na raznim internetskim platformama poput eBaya ili pak stranicama gdje obični ljudi prodaju svoje već korištene torbe.

U tom slučaju mogu se kupiti po znatno povoljnijoj cijeni, pa se upravo zato mnogi odlučuju za tu varijantu kupovine. Međutim, kako znati da uistinu kupujete original i kako možete prepoznati "lažnjak"?
Torba modne kuće Saint Laurent Torba modne kuće Saint Laurent Foto: Getty Images
To zna Jacquelyne Cortel, stručnjakinja za autentičnost i menadžerica kontrole kvalitete brenda Vestiaire Collective, vodećeg svjetskog preprodavača luksuznih modnih komada. Cortel je za stranicu Who What Wear objasnila na što treba obratiti pažnju prilikom kupovine markiranih torbi.

1. Tipografija

Dizajneri provode puno vremena na usavršavanju tipografije svog loga. Logo bi uvijek trebao biti definiran. Otisnuti metalik logo nikada se ne bi smio moći ogrepsti noktom. Oni su napravljeni da bi trajali. Ugravirani logo uvijek će biti čist i potpuno definiran. Obratite pažnju na gravure koje su neuredne, sa slovima koja se preklapaju ili su previše spojena.
Torba modne kuće Hermes Torba modne kuće Hermes Foto: Getty Images
2. Mjere

Dizajneri često lansiraju 'obnovljene' verzije popularnih modela s malim varijacijama ili poboljšanjima. Međutim, u većini slučajeva mjere torbe ostaju iste. Vodite računa o tome da trgovci na drugačiji način mjere dimenzije, pa mogu postojati razlike u mjerama u iznosu od jednog centimetra. Budite oprezni ako se mjere razlikuju više od jednog centimetra i proporcije torbe izgledaju jako čudno.
Torba modne kuće Louis Vuitton Torba modne kuće Louis Vuitton Foto: Getty Images
3. Dodaci

Ono što dolazi uz torbu jednako je važno kao i sama torba. Vrećice protiv prašine, kutija, remenje, kartice s uputama za održavanje, lokoti i ključevi komplimentiraju vašu torbu i održavaju standard kvalitete. Obratite pažnju na dodatke koji su previše lagani ili se raspadaju. Upute za održavanje moraju biti napisane gramatički ispravno, a print jasan i centriran.

Provjerite kojim torbama poznatih modnih kuća ne mogu odoljeti Hrvatice.
Torba modne kuće Gucci Torba modne kuće Gucci Foto: Getty Images

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju