Trendovi dolaze i odlaze, ali neki odjevni komadi čvrsto stoje u našim ormarima i na policama poznatih trgovina. Jedan od tih bezvremenskih komada kojemu se uvijek vraćamo, svakako su visoke čizme do koljena.

Galerija Otvorene čizme iz Zare Otvorene čizme iz Zare Otvorene čizme iz Zare +2 Zara, 89,96 EUR

Visoke čizme su vječni klasik koji već godinama dominira modnim pistama, ali i ulicama naših gradova tijekom hladnijih mjeseci.

Zaljubljenice u ovaj svestrani komad, nose ih u casual varijantama, ali i u nešto svečanijim prigodama. Odlično izgledaju na traperice te ispod mini, midi i maksi haljina i suknji pa ne čudi što imaju cijelu vojsku obožavateljica.

Kako nam ovakvi komadi ne bi dosadili, s vremena na vrijeme možemo vidjeti i neki odmak – maleni detalj koji već na prvi pogled uobičajeni komad pretvara u nešto sasvim novo i neviđeno.

Jedan takav primjer pronašli smo na policama popularne Zare. Radi se o efektnim otvorenim čizmama do koljena, koje s prednje strane imaju pregradu za palac. Dakle, najlakše bi ih mogli opisati kao čizme–japanke, i to na petu.

Otvorene čizme iz Zare Zara, 89,96 EUR (Foto: Zara)

Čizme imaju zaobljeni vrh, kopčaju se patentnim zatvaračem s bočne strane i izrađene su od neoprena, tkanine koja na dodir podsjeća na pjenastu gumu. Visina potpetice je osam centimetara, a na stranicama ove poznate trgovine piše kako izlaze uskoro.

Ako ste jedna od onih osoba kojoj je problem pronaći prijelaznu obuću, možda će vam se svidjeti Zarin novi izum. Kad temperature malo porastu, ove će čizme biti odličan izbor za kombiniranje s haljinama i suknjama te za suptilno naglašavanje nogu.

Prva štikla špice: Iglene potpetice od 12,5 cm koje su "osvojile" centar Zagreba Street style kombinacije iz centra Zagreba - 10 Street style kombinacije iz centra Zagreba - 2 Street style kombinacije iz centra Zagreba - 7 +8 Street stylerica iz Zagreba nosi čizme iznad koljena talijanskog brenda Casadei

Zarine čizme-japanke moći ćete uskoro pronaći na policama Zare, a za ovaj kreativni modni komad treba izdvojiti 89, 95 EUR. 

Otvorene čizme iz Zare Zara, 89,96 EUR (Foto: Zara)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju