Proizvođač lutaka Barbie, tvrtka Mattel i filmski studio Warner Bros u utorak su izvijestili o suradnji na snimanju filma u kojemu su glavnu ulogu povjerili dvadesetosmogodišnjoj australskoj glumici, istodobno i koproducentici filma.

 

Australska glumica Margot Robbie u prvome live-action filmu glumit će kultnu lutku Barbie. U priopćenju se ne navode naziv, datum početka snimanja niti radnja filma o lutki koja će ove godine proslaviti 60 godina.

Robbie, koja je 2017. bila nominirana za nagradu Oscar za ulogu u filmu "Ja, Tonya" kazala je kako se nada da će "novi film iznimno pozitivno utjecati na djecu i općenito na publiku diljem svijeta".

Margot Robbie Margot Robbie utjelovit će kultnu Barbie u filmu (Foto: Getty Images)

Barbie je omogućila dječacima i djevojčicama da se zamisle u raznim ulogama, od princeze do predsjednika države, kazala je. Od 1959. lutka Barbie se pojavila u više od 200 raznih zanimanja, među kojima i onoj astronauta, učitelja ili robotskog inženjera.

Zahvaljujući uspješnoj reklami, Barbie je postala najpopularnija igračka među djevojčicama, a tijekom godina postala je kulturna ikona u SAD-u. Godine 1974. dio njujorškoga Times Squarea u čast kultnoj lutki preimenovan je u Barbie Boulevard, a 1985. godine Andy Warhol naslikao je Barbiein portret.

Margot Robbie Margot Robbie (Foto: Getty Images)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju