Zagrljaj je jedan od najljepših oblika ljubavi kojega dijelimo s osobama koje volimo. Ova jednostavna gesta zapravo je poruka podrške, ljubavi i intimnosti, a osjećaj koji nas obuzme kad smo u zagrljaju voljene osobe, malo se s čime može usporediti.

Kad se grlimo, riječi nisu potrebne, a kroz taj čarobni trenutak možemo prenijeti bezbroj emocija. Zagrljaj je univerzalni jezik ljubavi kojim komuniciramo u svim odnosima u svom životu. Obitelj, prijatelji ili romantični partneri, svaku ljubav možemo začiniti ovim vrijednim, a besplatnim znakom pažnje.

Zagrljaj lako možemo integrirati u seks i tako ga podići na višu emocionalnu razinu. Seks je najbolji, kažu terapeuti, kad uključuje ljubav, a i sama ljubav je raskošnija ako se odnos temelji na čvrstoj intimnoj povezanosti.

Za sve one koji ne vole eksperimentirati pod plahtama, i kojima je seks sinonim za ljubav, poze u nastavku će se jako svidjeti jer su pravi spoj zagrljaja i ugodnih seksualnih aktivnosti koje bi mogle učvrstiti romantični odnos između dvoje ljudi.

1. Ples u krilu

Iako nam je najdraži zagrljaj u kojemu se smjestimo na prsa našeg partnera, simpatični su i oni s leđa, a ova poza je upravo to – zagrljaj s leđa koji uključuje seksualno zadovoljstvo. Partner treba kleknuti na krevet, tako da se njegova stražnjica oslanja na gležnjeve, a partnerica treba sjesti na njega, okrenuta leđima. Za još zanimljiviji seks, prije penetracije možete i zaplesati.

2. Žeđ

Ova je poza zagrljaj sam po sebi. Jedna je od poza u Kamasutri i seksaulni terapeuti je ističu kao klasičan primjer vođenja ljubavi. Lezite na krevet i okrenite se jedno prema drugom. Isprepletite noge i zagrlite se. Partnerica treba podići nogu i staviti je preko partnerova boka kako bi mu omogućila penetraciju. Ova poza je odlična jer imate slobodne ruke za maženje, zagrljaje i dodire dok zajedno svoju intimnost podižete na višu razinu.

3. Tango

Ovaj ljubavni ples spaja čvrsti zagrljaj s udobnošću misionarske poze, čineći ga senzualnim, a istovremeno jednostavnim. Kod ove poze partnerica treba leći na leđa i potpuno se opustiti. Partner treba leći pored nje, okrenut na bok tako da gleda prema njoj. Jednu ruku joj treba staviti ispod vrata, a nogu koja je iznad staviti između njezinih nogu. Ova senzualna poza će vas odvesti u neke druge dimenzije i stalno ćete ju ponavljati.

4. Oaza

Egzotična poza nudi strast, dramu i ushićenje, osiguravajući udobnost i zadovoljstvo oba partnera. Započnite tako što će partner sjesti, a noge ispružiti ispred sebe. Popnite se na njega, tako da vaša bedra budu priljubljena uz njegov torzo. Omotajte ruke oko njegovog vrata, a zatim se povucite unatrag kako bi partner mogao svoju glavu smjestiti na vaša prsa. Ova poza je savršeno usklađeni spoj udobnosti i uzbuđenja.

Poza glačalo "Glačalo": Poza u seksu koja će se svidjeti onima koje ne vole akrobacije

Trebamo li reći partneru s koliko smo ljudi imali seksualni odnos? "Rekla sam dečku s koliko muškaraca sam spavala. I nije mu se svidjela brojka"

5. Peti element

Ova poza dokazuje da se igra moći, seks, emocije i zagrljaji međusobno ne isključuju. Neka partner legne na leđa, koljenima povućenim prema prsima, poput klupka. Vi kleknite, prekoračite ga i nagnite se naprijed, dok vam prsa ne budu prislonjena na njegova. Ovo nije ništa drugo, nego varijacija na temu misionarskog položaja u kojemu je dominacija prebačena na ženu, a zadovoljstvo na oba partnera.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju