Kažu da postoji šest osnovnih poza u seksu, a sve su ostale samo varijacija na temu. Kamasutra se ne bi složila s time jer nas ona uči da je seks umjetnost koju realiziramo našim tijelima, a koja je najviša ako između dvoje ljudi postoje iskreni osjećaji.

Brojna su istraživanja pokazala da je seks najbolji ako dolazi iz ljubavi, ali i obrnuto – da je ljubav puno čvršća ako se u dugogodišnjim vezama seks redovito prakticira. Razne su poze u seksu koje mogu rasplamsati strasti, a poza „glačalo“ je definitivno jedna od najboljih i najugodnijih, posebno za žene.

Pozu „glačalo“ bismo mogli opisati kao doggy u kontekstu vođenja ljubavi. Dok je doggy jedna od najzanimljivijih poza za muškarce, poza „glačalo“ je varijanta u kojoj žensko zadovoljstvo dolazi u prvi plan.

U ovoj pozi možete uživati bez potrebe za nekim posebnim akrobacijama, a blizina tijela, koja joj je najveća karakteristika, podići će seks na neku višu emotivnu, ali i fizičku razinu.

Kod poze „glačala“ žena leži na trbuhu, licem prema dolje i kukovima blago podignutim prema gore, a muškarac leži na njoj, dok su mu ruke slobodne za strastvene dodire, a blizina tijela mu omogućuje da partnericu ljubi po vratu i na svom licu osjeti njezin dah. U ovu pozu možete uključiti i pokoju „prljavu riječ“ koja će dodatno rasplamsati strasti.

Poza koja žensko zadovoljstvo stavlja u prvi plan

Ova poza stvara osjećaj bliskosti, ali i potiče žensko zadovoljstvo zbog duboke penetracije i mogućnosti da sama kontrolira tempo i dinamiku odnosa.

Postoje brojne varijante, a istraživanja su pokazala da je mnogim ženama najdraža poza "bočnog glačala", slična pozi spooning. Kod ove poze žena leži na boku, nogama blago skupljenim u koljenima, u zagrljaju svog partnera.

Razne akrobacije pod plahtama odnos čine zanimljivijim, ali ponekad je najugodnije ukrotiti strasti i prepustiti se nekim jednostavnijim seksualnim položajima koji će u prvi plan staviti osjećaj ugode.

Poza glačala će omogućiti da seks traje dulje. Kod ove poze imate priliku kontrolirati odnos tako što ćete noge više ispružiti ili pak saviti u koljenima. Ne samo da žena ima kontrolu u rukama, nego i u nogama, a poza je savršena i za postizanje zajedničkog orgazma, stoji u seksualnoj enciklopediji Bad Girls Bible.

Za sve ljubitelje vanilla seksa, ovo je odličan izbor, savjetuje Sean James, direktor Bad Girls Bible priče.

Kod poze "bočnog glačala" probajte leći na obje strane. Istraživanja su pokazala, ističe James, da nekim parovima savršeno odgovara ležati na jednoj strani, dok im druga ne pruža jednaki užitak.

Slika nije dostupna Znate li što je "vanilla seks" i zašto je toliko popularan?

Par u krevetu Amazonka: Poza u seksu koju muškarci prvo odbijaju, a onda ih ostavlja bez teksta

Savjeti kako pozu glačala učiniti još boljom

  • Uključite jastuk. Posebno kod varijante bočnog glačala. Udobnost je na prvom mjestu, a seksualni užitak neće biti tako dobar ako vas žuljaju koljena pa seksualni terapeuti preporučuju između nogu staviti mekani predmet.
  • Pomozite partneru. Ovo posebno vrijedi za žene koje teško postižu orgazam. Ruke su vam slobodne, muškarci upravljaju ovom pozom pa slobodno uključite igračku ili pomozite partneru vlastitom rukom.
  • Preuzmite kontrolu. Iako muškarac upravlja ovom pozom, kružnim pokretima donjeg dijela tijela možete impresionirati svog partnera, a i sebi stvoriti ugodan osjećaj.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju