Stavili ste oprati odjeću u stroj za pranje rublja i tek nakon odrađenog programa shvatili da su vam stvari bile pune dlačica od kućnih ljubimaca? Umjesto besprijekorno opranog rublja iznenadio vas je grumen međusobno povezanih dlaka zbog čega ste se pitali biste li trebali odjeću oprati još jednom?

Čest je ovo prizor u kućanstvima s dugodlakim mačkama, psima i sličnim kućnim ljubimcima. Srećom za njega ima lijeka. Na AlieExpressu prodaje se plutajuća mrežica s kuglicama za uklanjanje dlaka i drugih nečistoća s odjeće tijekom pranja u perilici rublja.

Ovaj takozvani hvatač dlaka ima oblik mrežastog stošca koji skuplja krzno, dlake, dlačice, perut, mucice i druge neželjene ostatke s odjeće. Jednostavan je za korištenje – stavi se u bubanj zajedno s odjećom i tijekom odabranog programa prevrće sadržaj bubnja, te skuplja dlake i druge nečistoće koje se zalijepe za kuglice i uđu u mrežicu.

Nakon pranja izvadite nečistoće iz vrećice, isperite je i hvatač je ponovo spreman za korištenje. Mrežica ima višekratnu upotrebu, a napravljena je od netoksičnog, hipalargenskog i samočistećeg materijala.

Hvatač dlaka Hvatač dlaka (Foto: aliexpress.com)

Treba imati na umu da u pakiranju dolazi samo jedna mrežica veličine 15x8 centimetara koja je dostupna za kupovinu u ružičastoj, plavoj i ljubičastoj boji, a koja se prodaje po cijeni od 2,33 eura (17,59 kuna).

Da biste oprali dva do četiri komada odjeće proizvođači preporučuju da stavite u bubanj barem dvije mrežice. Za pranje pet do sedam komada odjeće staviti tri mrežice, a za osam do 10 komada poželjno je upotrijebiti četiri mrežice.

Riješite se kamenca u kupaonici preko noći Vi spavate, a kuća se "sama pere": Osam trikova za najlakše čišćenje doma

Provjerite na etiketi smijete li jaknu staviti u perilicu rublja Najveća greška s pranjem zimskih kaputa i jakni koja nas može skupo koštati

Hvatač dlaka i drugih nečistoća može se koristiti na svim vrstama tkanina i odjevnih komada koji su preporučljivi za pranje u perilici rublja. Ne samo da ćete tako dobiti svježe opranu odjeću bez neželjenih nečistoća te uz minimalni napor, već ćete i spriječiti moguće zaštopavanje odvoda na perilici rublja.

Hvatač dlaka u perilici rublja za još čišću odjeću Hvatač dlaka u perilici rublja za još čišću odjeću (Foto: aliexpress.com)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju