Zrnati sir je uistinu odličan izvor bjelančevina – u 100 grama naći ćete oko 12 grama proteina i tek 80 kalorija.
Najviralniji recept sa zrnatim sirom u glavnoj ulazi svakako je proteinski kruščić. Zapravo riječ je o svojevrsnoj verziji slane palačinke u koju se može zamotati što god poželite – od mesa i sira do povrća.
Za razliku od tortilje ili kriške kruha koje imaju u prosjeku od 3 do 7 grama bjelančevina, ova „palačinka“ ima oko 40 grama proteina (i oko 300 kalorija). Radi se od tek dvije namirnice – zrnatog sira i jaja.
Priprema je iznimno jednostavna, no za termički obradu trebat ćete izdvojiti nešto više vremena. Peče se u pećnici oko 35 do 40 minuta, a iznimno je važno da je palačinka ohladi do kraja prije nego što je upotrijebite.
Sastojci:
- 225 g zrnatog sira
- 2 velika jaja
- sol i papar po želji
Priprema:
- Pomiješajte jaja i zrnati sir u mikseru, blenderu ili sjeckalici povrća dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Posolite je i popaprite po želji.
- Prelijte smjesu na lim za pečenje koji ste prekrili papirom za pečenje.
- Rasporedite smjesu u jednom tankom neprekinutom sloju i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva na 35 do 40 minuta, odnosno dok nije pečena do kraja.
- Ohladite palačinku, a potom je napunite sastojcima po želji, zarolajte i uživajte.
Isprobajte i ove proteinske recepte:
Dobar tek!