Kada se priča o parfemima, svatko ima neku skupinu mirisa koju preferira. Tako u svojoj blizini sigurno imate prijateljicu ili poznanicu koja voli puderaste parfeme, a možda ste baš vi ta osoba.

Galerija Parfem Chanel Misia Narciso Rodriguez Poudrée +7 Yves Saint Laurent Libre

Note koje parfemima daju puderasti učinak najčešće su iris, ljubičica, vanilija, ruža, mošus, heliotrop... Puder u slučaju puderastih parfema nije sastojak nego osjećaj.

Tipični puderasti parfem je ona koji budi osjećaj čistoće i njegovanosti. Puderasti mirisi su meki i elegantni i svojim obožavateljicama su često zaštitni znak, miris koji nose u svim prigodama.

Za sve ljubiteljice puderastih mirisa, u nastavku smo izdvojili njih deset koji spadaju u ovu omiljenu kategoriju.

1. Chanel Misia

Inspiracija za nastanak ovog parfema bile su operne garderobe, ispunjene buketima cvijeća, kutijama s puderima i ruževima za usne. Gornje note parfema Chanel Misia čine aldehidi i liči, u sredini su turska i grasse ruža, malina i breskva, dok bazu čine puderaste note, ljubičica, iris, mahuna tonke, mimoza, benzoin i vanilija.

Dame koje koriste ovaj parfem opisuju ga kao prekrasan, ženstven, elegantan miris koji nikad ne dosadi, a na odjeći se zadržava tjednima.

Chanel Misia Chanel Misia (Foto: Internetska stranica proizvođača)

2. Xerjoff Apollonia

Ovaj čisti puderasti miris u svom sastavu ima puderaste tonove, bijelo cvijeće, iris i bijeli mošus. Radi se o uniseks parfemu kojega vole muškarci i žene. Posveta je čovjekovom odlasku na Mjesec, a poseban je po tome što je istovremeno nježan i moćan.

Nježne note mošusa i čvrste zemljane note, spoj su koji će malo koga ostaviti ravnodušnim. 

Xerjoff Appolonia Xerjoff Appolonia (Foto: Parfumerija Top.hr)

3. Atelier Materi Iris Ebène

Posebnost ovog parfema leži u mekanim akordima irisa koje čine savršeno puderaste note. Jeste li znali da je iris jedan od najdragocjenijih sirovina u proizvodnji parfema? Potrebno je šest godina kako bi se proizveo ovaj puderasti parfem. Gornje note su crvena mandarina, gorka naranča i piment, srednje iris, papar i brušena koža, a donje mošus i sandalovina.

Atelier Materi Iris Ebène Atelier Materi Iris Ebène (Foto: Parfumerija Top.hr)

4. Narciso Rodriguez Poudrée

Narciso Rodriguez Poudrée zavodljivi je i senzualni miris koji zahvaljujući bugarskoj ruži i jasminu osvaja svačiju pažnju. Miris je ovo za koji žene koje ga vole kažu da se stavlja u onim danima kada želite parfem koji će vam pružiti utjehu i osjećaj ugode. Suptilan je i kao stvoren za hladnije dane.

Narciso Rodriguez Poudrée Narciso Rodriguez Poudrée (Foto: Internetska stranica proizvođača)

5. Yves Saint Laurent Libre

Miris je ovo namijenjen jakim, odvažnim i slobodnim ženama koje vole eksperimentirati sa svojom slobodom. Gornje note sadrže ulje mandarine, ulje lavande, crni ribizl, petit grain, u srcu sva čula osvajaju jasmin, svijet naranče i ulje lavande, dok bazu čine ulje cedra, amber, mošus i ekstrakt vanilije.

Yves Saint Laurent Libre Yves Saint Laurent Libre (Foto: Internetska stranica proizvođača)

6. Kilian Love, Don't Be Shy

Ovaj jantarni miris za žene na tržištu je od 2007. godine. Gornje note čine neroli, bergamot, ružičasti papar i korijader, u sredini su cvijet naranče, jasmin, ruža i iris dok bazu čine šećer, vanilija, karamela, mošus, civet i labdanum.

Dame koje ga vole kažu da je stvoren za hladnije doba godine jer mirisom podsjeća na sljezove kolačiće. Miris je, kažu, prekrasan i sofisticiran, a jednom kada ga krenete koristiti pojavit će se strah da će se dogoditi dan u kojem se više neće proizvoditi.

Kilian Love, Don't Be Shy Kilian Love, Don't Be Shy (Foto: Internetska stranica proizvođača)

7. Chloé Chloé

Ovaj cvjetno-puderasti miris stvoren je za romantične dame koje ga nose svaki dan, ali i u posebnim prigodama. Chloé je odličan spoj cvjetova koji uključuju božur, liči i freziju u visokim notama, ružu, magnoliju i đurđicu u srcu iznad baze od cedrovine i ambera. Dame koje ga imaju u svojim ormarićima kažu da se radi o ženstvenom, čistom, prozračnom mirisu koji je savršen odabir za sve prigode tijekom cijele godine. Vrlo lako se pretvara u svačiji zaštitni znak.

Chloé Chloé Chloé Chloé (Foto: Internetska stranica proizvođača)

8. Infusion d'Iris Prada

Les Infusions d'Iris je senzulna interpretacija irisa s mješavinom talijanske mandarine, tuniskog nerolija, galbanuma i osnovnih nota cedrovine, benzoina i tamjana. Njegove obožavateljice opisuju kao kao istovremeno jednostavan i genijalan miris koji je i sofisticiran i elegantan. Miriše, kažu, na čisto i traje satima.

Prada Les Infusions d'Iris Prada Les Infusions d'Iris (Foto: Internetska stranica proizvođača)

9. L'Erbolario Iris

Ovaj zavodljivi parfem spaja slatkaste, snažne i nježne mirise, a njegov glavni sastojak je puderasti iris koji se u visokim notama spaja s vanilijom, bergamotom i šećernim sirupom, u baznim s glogom i šarenim cvijećem, a cijeli dojam zaokružuju profinjeniji zemljani tonovi duhana i mošusa. Istovremeno damski i lepršav, ovaj parfem je odličan za svako godišnje doba i za svaku priliku.

L'Erbolario Iris L'Erbolario Iris (Foto: Zadovoljna.hr)

10. Elie Saab Le Parfum In White

Elie Saab Le Parfume in White prva je izvedenica izvornog Le Parfume mirisa. Le Parfum in White je šik i moderan miris sa cvjetnim, pomalo voćnim i chypre karakterom.

Le Parfume in White, baš kao i original, zrači prvim dojmom čistoće bijelog cvijeća zadržavajući prepoznatljive arome cvijeta naranče i suncem osušenog jasmina osvježene crvenim voćem. Drugi dojam uključuje snažnu kombinaciju bijelog mošusa, ambera i pačulija.

  Elie Saab Le Parfum In White Elie Saab Le Parfum In White (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Uh, baš dobri! 10 parfema koje žene najviše vole osjetiti na muškarcu Najbolji muški parfemi po izboru žena - 8 Najbolji muški parfemi po izboru žena - 1 Najbolji muški parfemi po izboru žena - 7 +7 Najbolji muški parfemi po izboru žena - 4 10 parfema čiji miris podsjeća na najnježniji pamuk Bočica parfema na bijeloj plahti Maison Francis Kurkdjian Petit Matin The Merchant of Venice My Pearls +7 Elie Saab Le Parfum In White

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju