Ako ste zaljubljenica u mirise, onda u svom ormariću vjerojatno imate parfeme koje nosite samo u posebnim prigodama, one koji vam nekad odgovaraju, a nekad ne i one koje možete nositi baš uvijek.

Galerija Žena nanosi miris nakon tuširanja Glossier You Le Labo Rose 31 Eau de Parfum +7 Zara Rose

No pronaći miris koji ćemo nositi svaki dan, a da nam ne dosadi, nije uvijek jednostavan zadatak. To su obično mirisi koji su svježi, lagani, nježni... Ako vaša potraga za mirisom koji je nosiv svaki dan još uvijek traje, možda vam pomogne naš popis u nastavku.

Na njemu smo izdvojili parfeme koji nadilaze godišnja doba i prilike i s kojima se nećete zaustaviti na samo jednoj bočici.

Glossier You Eau de Parfum

Prema riječima modne urednice na stranici WhoWhatWear, ovo je miris koji se nosi svaki dan. Formula je, kaže, napravljena tako da jednom kad se stopi s kožom svima miriše malo drugačije. Nije prenapadan, uravnotežen je, svjež i svestran te miriše nježno, toplo i poznato.

Kada su u pitanju mirisne note, ružičasti papar tu je da ostavi dobar prvi dojam, zatim ćete osjetiti drvenasto, blago slatko srce mirisa u kojem su sjemenke ambrete, mošus i ambroks, a za uravnoteženost tu su korijen irisa, bijeli cvijet i puderasta svježina.

Glossier You Glossier You (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Le Labo Rose 31 Eau de Parfum

Gornje note mirisa su ruža i kumin, u sredini su ruža, vetiver i cedar, dok bazu čine mošus, guaiac drvo, agar drvo, alibanum i labdanum. Dame koje ga vole kažu da je daleko od tipičnog mirisa ruže, ali u najboljem mogućem smislu. Divan je za dnevne i večernje prilike.

Le Labo Rose 31 Eau de Parfum Le Labo Rose 31 Eau de Parfum (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Zara Rose

Ovo je toaletna vodica cvjetnog mirisa u čijoj su bočici spojene note crnog ribiza, božura i ruže. Dame koje vole ovaj miris kažu da je vrlo ugodan, niti malo dosadan i stvoren posebno za proljetno-ljetne mjesece.

Zara Rose Zara Rose (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Lanvin Éclat D'Arpege

Eclat d’Arpège nježni je cvjetni miris stvoren za svaki dan i svaku prigodu. U gornjim notama ima limun i jorgovan, u srcu parfema su breskva, čaj, mirisnica, božur i glicinija, dok bazu čine jantar, cedar i mošus.

Dame koje ga vole kažu da miriše bajkovito, ultraženstveno, nježno i eterično te da je savršen dnevni miris koji vas nikad neće iritirati.

Lanvin Éclat D'Arpege Lanvin Éclat D'Arpege (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Byredo Blanche Eau de Parfum

Gornje note ovog mirisa čine ružičasti papar, ruža i aldehidi, u srcu su cvijet naranče, ljubičica i božur, dok bazu čine drvene note, sandalovina i mošus. Taj cvjetni miris posvećen je bijeloj boji, svjež je i jednostavan. Njegove obožavateljice kažu da ih podsjeća na miris čistog zraka na kojem se sušilo svježe oprano rublje. Kažu da je miris ugodan i kao stvoren za nošenje svaki dan.

Byredo Blanche Eau de Parfum Byredo Blanche Eau de Parfum (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Viktor & Rolf Flowerbomb

Ovaj cvjetni miris amsterdamske modne kuće u bazi ima pačuli, visoke note parfema čine bergamot i čaj, dok su u srcu frezija, jasmin, orhideja i ruža. Radi se o orijentalnom parfemu sa zanimljivo dizajniranom bočicom u obliku "dijamantne granate".

Dame koje ga vole kažu da jednako lijepo miriše u proljeće/ljeto kao i u jesen/zimu te da jednako dobro funkcionira kao dnevni i kao noćni parfem. Osim toga, vrlo je ženstven i lijep miris koji je lako zavoljeti.

Viktor&Rolf Flowerbomb Viktor&Rolf Flowerbomb (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Kilian Love, Don't Be Shy

Ovaj jantarni miris za žene na tržištu je od 2007. godine. Gornje note čine neroli, bergamot, ružičasti papar i korijader, u sredini su cvijet naranče, jasmin, ruža i iris, dok bazu čine šećer, vanilija, karamela, mošus, civet i labdanum. Dame koje ga vole kažu da je miris prekrasan i sofisticiran, a jednom kada ga počnete koristiti, pojavit će se strah da će se dogoditi dan u kojem se više neće proizvoditi.

Kilian Love, Don't Be Shy Kilian Love, Don't Be Shy (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Calvin Klein CK Everyone

Ovaj miris je čist, zelen i citrusan. Gornja nota je naranča, u sredini je crni čaj, dok bazu čini haićanski vetiver. Njegovi obožavatelji kažu da se radi o mirisu koji vas u trenutku može teleportirati u najegzotičniju prašumu, a istovremeno je savršeno svjež i čist za svakodnevno korištenje.

Calvin Klein CK Everyone Calvin Klein CK Everyone (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Karl Lagerfeld Paris 21 Rue Saint Guillaume

U gornjim notama ovog mirisa su mandarina, grejp i list ljubičice, u sredini su ruža, jasmin i gardenija, dok bazu čine pačuli, sandalovina i mošus.

10 puderastih mirisa koji su tako nježni, a traju dugo Parfem Chanel Misia Narciso Rodriguez Poudrée +7 Yves Saint Laurent Libre

Dame koje ga koriste kažu da se radi o mirisu koji je lako zavoljeti. Ženstven je i ugodan, lagan i savršen za svakodnevno korištenje, posebno ako volite cvjetno-citrusne kombinacije.

Karl Lagerfeld Paris 21 Rue Saint Guillaume Karl Lagerfeld Paris 21 Rue Saint Guillaume (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Maison Francis Kurkdjian Aqua Universalis

Ovaj miris inspiriran čistoćom ima note bergamota, sicilijanskog limuna, đurđice, slatke naranče i svijetlog mošusa. Obožavatelji mirisa kažu da mu se uvijek vraćaju jer miriše meko, mirno, osvježavajuće i čisto. Miris je, kažu, svježi oblak koji će vas tijekom dana grliti i davati vam energiju, ali pritom vas neće ometati niti vas nervirati. On je ravnoteža u tekućem obliku.

Maison Francis Kurkdjian Aqua Universalis Maison Francis Kurkdjian Aqua Universalis (Foto: Internetska stranica proizvođača)
 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju